Podľa Fabrizia Romana sa zdá, že barcelonský manažér Xavi Hernandez je pripravený podpísať s klubom novú zmluvu a jej predĺženie je vraj len otázkou času.

Štyridsaťtriročný kouč prevzal opraty v Barcelone v novembri 2021 po tom, ako bol prepustený Ronald Koeman. A hoci sa Kataláncom za ten čas v Európe príliš nedarilo, Xavi odviedol kus dobrej práce pri transformácii tímu v domácich súťažiach.

Po tom, čo v minulej sezóne v La Lige doviedol tím z hrozivej situácie k druhému miestu, sa totiž zdá, že Xavi je pripravený doviesť Blaugranas tentoraz k ligovému titulu. Barça má už 12-bodový náskok pred druhým Realom Madrid, pričom do konca sezóny zostáva už len 12 kôl.

Katalánci v tejto sezóne vyhrali aj španielsky Superpohár a výhodu majú aj v semifinálovom súboji Copa del Rey proti Realu Madrid.

Vzhľadom na prácu, ktorú odviedol v Barcelone, dal prezident Joan Laporta začiatkom mesiaca jasne najavo, že chce Xavimu dať novú zmluvu.

Súčasný kontrakt bývalého stredopoliara vyprší v roku 2024 a klub si ho chce udržať aj po budúcom roku. Romano preto teraz informuje, že návrh zmluvy je už zo strany klubu pripravený a je len otázkou času, kedy ho Xavi podpíše.

Manažér chce, aby sa v súčasnosti sústredil na tím a nadchádzajúce zápasy, keďže Barça sa blíži k zisku titulu La Ligy. Keď sa to podarí, legenda klubu podpíše predĺženie zmluvy.

Hoci Romano v aktualizovanej správe nešpecifikuje dĺžku novej zmluvy, v samostatnej správe SPORT sa uvádza, že Xavi ju predĺži do leta 2026, čím sa k jeho súčasnej zmluve pridajú ďalšie dva roky.

Všetko nasvedčuje tomu, že Xavi podpíše novú zmluvu a predĺži svoje pôsobenie v Barcelone. Je len otázkou času, kedy sa tento proces dokončí. Momentálne sa však manažér plne sústredí na titul v La Lige.

Zdroj: barcauniversal.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.