Pocta pro Čecha. Bývalý brankář je v nominaci do Síně slávy Premier League

ČTK ČTK
30. 3. 2023 14:30
Bývalý fotbalový brankář Petr Čech i letos usiluje o uvedení do Síně slávy Premier League. Někdejší gólman Chelsea a Arsenalu je druhý rok po sobě mezi nominovanými hráči. Nejúspěšnější trojice podle internetového hlasování, které skončí 10. dubna, se zařadí mezi legendy soutěže. Aktuálně je v anglické "Hall of fame" 16 fotbalistů a dva trenéři Alex Ferguson s Arsénem Wengerem.
Petr Čech
Petr Čech | Foto: Reuters

Spolu s Čechem se letos do patnáctičlenné nominace dostali bývalí obránci Tony Adams, Sol Campbell, Ashley Cole, Rio Ferdinand, Gary Neville, John Terry a Nemanja Vidič, záložníci Michael Carrick s Yayou Tourém a útočníci Andy Cole, Jermain Defoe, Les Ferdinand, Robbie Fowler a Michael Owen.

Čtyřicetiletý Čech v anglické lize nastoupil do 443 zápasů a vychytal rekordních 202 čistých kont. Za Chelsea, s níž mimo jiné získal čtyři mistrovské tituly, odehrál 11 sezon, další čtyři ročníky přidal v dresu jiného londýnského celku Arsenalu. Plzeňský rodák ukončil kariéru v roce 2019.

Rekordman v počtu startů za českou reprezentaci (124) se může stát druhým brankářem v Síni slávy Premier League po Dánovi Peteru Schmeichelovi. Minulý týden byla Čechovi a jeho spoluhráčům z týmu mistrů Evropy do 21 let z roku 2002 slavnostně odhalena hvězda v Síni slávy Fotbalové asociace ČR na Strahově.

 

Právě se děje

Další zprávy