Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin DBX prošel pod skalpelem Mansory. Otřes, nebo povedená úprava?

Dominik Kovář
Diskuze (5)

Před úpravcem Mansory se tentokrát neskryl britský těžkotonážník Aston Martin DBX.

Německá tuningová společnost si na úspěšném britském SUV smlsla již podruhé. V prvním případě za sebou zanechala vlnu spíše udivených než pozitivních komentářů, a nejinak tomu bude pravděpodobně i v případě této úpravy.

Osmiválcové biturbo z dílny Mercedesu o objemu přesných čtyř litrů, kterým model DBX disponuje, si polepšilo z původních 550 koní na rovných 800 koní. V Mansory toho dosáhli přemapováním motoru, novým filtrem sání, většími turbodmychadly a novým výfukovým systémem.

Video se připravuje ...

Hodnoty zrychlení z nuly na sto a maximální rychlosti jsou stejné jako u upraveného DBX od Mansory v roce 2021. Stovku tak s tímto kolosem zvládnete za 3,8 sekundy, zatímco maximální rychlost má dosáhnout až 325 km/h.

Aston Martin DBX od Mansory je tak výkonnější než nejsilnější sériová verze DBX707, což rozhodně není k zahození. Diskuzi ale (opět) vyvolá bláznivý design, který byl na model aplikován. 

Dominantou vnějších úprav je kovaný karbon, který se dostal na přední i zadní nárazník, oba zadní spoilery, boční prahy, zrcátka a boční sací otvory. Díky tomuto materiálu v kombinaci s matně šedým lakem působí design modelu poněkud rozhozeně. 

Zadní část vozu byla změnami zasažena nejvíce. Mimo přemíry kovaného karbonu je zde zmíněný obří zadní spoiler, který působí všelijak, jen ne tak, že na model DBX patří. 

Aby se jen nekritizovalo, disky kol nevypadají vůbec špatně, i když by se spíše svým designem hodily na jinou britskou automobilku - Rolls-Royce. Interiér zůstal v původní sériové podobě. Jak je obvyklé, cena úprav nebyla společností zveřejněna.

Video se připravuje ...

Dominik Kovář
Diskuze (5)

Doporučujeme

Avatar - Roland Von Wagen
31. 3. 2023 01:28
Ani jedno, ani druhé.
To auto se vzhledově moc nepovedlo. Nějaký tuning už tomu asi nepomůže.
30. 3. 2023 16:16
Re: Vypadá to jako...
to sedí :-[]
30. 3. 2023 15:53
Tak, ako sa hovorí...
Každý vôl si svojho kupca nakoniec nájde ;-)
30. 3. 2023 15:09
Vypadá to jako...
...Ford Puma na tuning srazu v Milovicích.
30. 3. 2023 15:09
...
......