Ryanair začal nově létat na německé letiště Paderborn/Lippstadt

30.03.2023 - Evropa



Regionální německé letiště Paderborn/Lippstadt získalo nového dopravce. Od úterý na něj létá nízkonákladová společnost Ryanair, která z tohoto letiště nabízí tři destinace. Jedná se o pravidelné linky do Alicante (2x týdně), Malagy (2x týdně) a Palma de Mallorca (2x týdně a 3x týdně od 6.6. do 29.8. 2023). Ve vrcholné letní sezóně tak Ryanair bude mít sedm letů týdně z Paderbornu/Lippstadtu.

Zahájení letů Ryanairu z německého letiště Paderborn/Lippstadt (foto: Flughafen Paderborn/Lippstadt)

„Jsme potěšeni, že můžeme na letišti Paderborn/Lippstadt přivítat Ryanair jako nového partnera. Tato spolupráce je pro nás důležitá i proto, že je spojena s novými cíli,“ uvedl Roland Hüser, ředitel letiště Paderborn/Lippstadt.

Letiště v tiskové zprávě informovalo, že v loňském roce provedlo průzkum mezi cestujícími. Jako nejžádanější destinace se ukázaly Alicante a Malaga. Ryanair v jednání letiště s možnými provozovateli linek zvítězil. Společnost očekává, že na linkách z/do Paderbornu/Lippstadtu přepraví více než 60 tisíc cestujících.

Letiště Paderborn/Lippstadt leží zhruba 20 kilometrů jihozápadně od Paderbornu, který má zhruba 150 tisíc obyvatel. Přibližně stejně je letiště vzdáleno od města Lippstadt s 68 tisíci obyvateli. V dojezdové vzdálenosti 1 hodiny od letiště žije více než 7 milionů obyvatel. Provoz na letišti je výrazně sezónní s pravidelnými a charterovými lety do dovolenkových destinací. Velkou konkurencí jsou další letiště v Severním Porýní-Vestfálsku (zejména Dortmund, Kolín nad Rýnem a Düsseldorf).

Témata