K.Maksvytis: apie Valensijos ekipą ir nedingusią varžovų motyvaciją (VIDEO) 0

Jonas Lekšas, BasketNews žurnalistas

Kauno „Žalgiris“ tęsia dvigubą Eurolygos savaitę ir penktadienį stos į dar vieną mūšį. Monako komandą trečiadienį įveikę žalgiriečiai jau galvoja apie penktadienio namų rungtynes su Valensijos „Basket“ krepšininkais.

Iki Eurolygos reguliariojo sezono pabaigos liko trejos rungtynės, tad „Žalgirio“ vairininkas Kazys Maksvytis puikiai supranta kiekvieno mačo svarbą.

Trečiadienį Valensijos ekipa išvykoje pralaimėjo Belgrado „Crvena Zvezda“ ir praktiškai prarado šansus patekti į Eurolygos atkrintamąsias. Vis dėlto K.Maksvytis turėjo gražių žodžių būsimiems oponentams.

„Atvažiuoja rezultatyvi komanda, daug taškų ir praleidžianti, – spaudos konferenciją pradėjo K.Maksvytis. – Tipinė ispaniška komanda, daug greito puolimo, tritaškių. Jie turi savo rotacijoje aukštaūgių, galinčių pataikyti iš toli. Reikia taikyti specialią gynybą prieš tai. Nieko naujo nepasakysiu. Negalime eiti į taškų lenktynes, reikia juos pristabdyti ir išnaudoti jų gynybą.“

– Vakar buvo smagi pergalė, bet faktas, kad ją jau reikia užmiršti. Kokie geriausi vaistai žaidėjams, kad jie greitai persiorientuotų į jau naują laukiantį iššūkį?
– Jau vakar vakare pradėjome juos ruošti, kad viską kuo greičiau užmirštų ir įdėtų šimtą procentų į atsistatymą. Geriausi vaistai – viską užmiršti ir žiūrėti į kitas rungtynes, kurios yra svarbiausios.

– Vienas finalas laimėtas, lieka dar trys. Vis kalbame apie krepšininkų įtampą, o kaip jūs, treneriai, tokiu įtemptu laikotarpiu tvarkotės psichologiškai?
– Neturime kito pasirinkimo. Norėtųsi, kad būtų lengviau. Kad anksčiau būtume užsitikrinę vietą atkrintamosiose, bet yra, kaip yra. Viskas gerai, kad galime kontroliuoti įvykius ir turime tam palankų tvarkaraštį. Vakar komandos nusiteikimas ir kova nudžiugino. Tikimės toliau tęsti tą sunkų darbą ir išsikovoti pergalę.

– Daug kalbama apie psichologiją, komandoje yra psichologas. Kiek jis dirba su žaidėjais ir treneriais tokiu įtemptu laikotarpiu?
– Jis labiau dirba ilgoje perspektyvoje. Ties bendravimu, ties iškeltais tikslais. Tokiu laiku prie visų taktikų nesinori dar ir psichologą pridėti. Gali būti per daug.

– Ar tai, kad „Valencia“ vakar pralaimėjo ir praktiškai prarado šansus žengti į atkrintamąsias, teigiamas ženklas „Žalgiriui“? Ar tokios komandos būna dar pavojingesnės?
– Praktiškai prarado, bet teoriškai dar ne. (šypsosi) Jie dar turi tą šiaudą ir bandys kabintis. Nemanau, kad tai dabar veiks.

– „Valencia“ lyderis Chrisas Jonesas. Kaip tikitės jį stabdyti?
– Planą jau ruošiame, dar reikės viską perduoti žaidėjams. Jis yra vedlys, ne veltui jo norėjo sudėtyje ne viena Eurolygos komanda. Jis turi eilinį gerą sezoną, pratęsė sutartį. Geras žaidėjas ir bus iššūkis jį sustabdyti.

– Užsiminėte apie „Valencia“ atkrintamųjų galimybes. Ką išskirtumėte iš pavojingiausių persekiotojų turnyrinėje lentelėje?
– Jau kažkiek dairomės į lentelę, bet, visų pirma, mes turime laimėti. Jeigu viską laimėsime, manau, kad pateksime. Tikimybių teorija tokia. Kiek teko stebėti, yra trys ar keturios komandos aukščiau, kurios yra pavejamos. Taip pat porą komandų žemiau mūsų, kurios gali įsiterpti tarp mūsų. Kol kas turime tik vieną skaičiavimą – kaip laimėti artimiausias rungtynes.

Komentarai