Orientační nabídka


Znak města Mladá Boleslav (odkaz na titulní stránku) 

Statutární město Mladá Boleslav - Oficiální stránky


 

Zástupci města popřáli stoleté Vlastě Řehákové

Náměstci primátora Daniel Marek a Miroslava Kašpárková navštívili ve čtvrtek paní Vlastu Řehákovou, aby jí popřáli k jejím stým narozeninám. Ty oslaví v pátek 31. března, v sobotu ji pak čeká velká oslava s rodinou a přáteli, neboť je hrdou trojnásobnou maminkou, šestinásobnou babičkou a dokonce už má 12 pravnoučat. Úctyhodného věku se dožívá v úžasné duševní svěžesti, sleduje aktuální dění, aktivně se zúčastnila i obou kol prezidentských voleb. Neustále čte, luští křížovky a plete pro svá pravnoučata.
Náměstek Daniel Marek a náměstkyně Miroslava Kašpárková popřáli Vlastě Řehákové ke stým narozeninám
Náměstek Daniel Marek a náměstkyně Miroslava Kašpárková popřáli Vlastě Řehákové ke stým narozeninám
 

 
 
"Předali jsme paní Řehákové dárky, květiny a přání za celé vedení města. Je úžasné potkat někoho tak vitálního a optimistického, bylo to moc příjemné setkání a těším se na další,"uvedl náměstek primátora Daniel Marek.
"Z paní Řehákové vyzařuje neskutečná energie, a je vidět, že celá její rodina je na ni právem hrdá. Byla jsem z návštěvy u ní naprosto okouzlena," doplnila náměstkyně Miroslava Kašpárková.
Vlasta Řeháková, rozená Kudlíková, se narodila na Bílou sobotu 31. března 1923 v Brně, spolu s o dva roky starším bratrem Miroslavem a rodiči prožila dětství v Brně na Cejlu. 
O jejím životním směřování bylo rozhodnuto velmi brzy, protože již jako malá si hrála na školu a paní učitelku. Kantořina ji provázela celým jejím profesním životem, učila na školách v Lysé nad Labem, v Jílovém u Děčína, největší část života, ohromujících 36 let, pak ve Velkých Opatovicích. Kariéru učitelky završila na střední škole Na Karmeli, kde po svém přestěhování do Mladé Boleslavi v roce 1987 učila již coby penzistka češtinu a němčinu.
Učitelství se věnoval i její manžel Josef, který však bohužel tragicky zahynul v roce 1964. Od té doby vychovávala své tři děti sama, zármutek ale dokázala přetavit do tvůrčí pedagogické práce, takže každý, s kým během svého bohatého života přišla do styku, na ni dodnes vzpomíná.
 
Zveřejnil: Šárka Charousková
Vytvořeno / změněno: 30.3.2023 / 30.3.2023

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Aktuality
Počet návštěv: 1323
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém