Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové BMW řady 5 dorazí také v elektrické verzi. Takhle může i5 vypadat

Jan Zajíc
Diskuze (6)

Nová generace BMW řady 5 dorazí také v čistě elektrické verzi, která ponese označení i5. Podívejte se, jak by mohla vypadat.

Německá automobilka se nedávno pochlubila fotografiemi a videy maskovaného prototypu z testování, které probíhalo mimo jiné i v mrazivých podmínkách severní Evropy.

Video se připravuje ...

Rok trvající testy v extrémních zimních podmínkách odstartovala zhruba tři tisíce kilometrů dlouhá cesta prototypů z Mnichova do švédského testovacího střediska Arjeplog, ve Švédsku se pak automobilka zaměřila především na ladění pohonného ústrojí, podvozku a v neposlední řadě odhlučnění.

Technika modelu BMW i5 zatím zůstává obestřena tajemstvím, je však velmi pravděpodobné, že automobilka představí více výkonnostních verzí. Chybět by přitom neměly ani výkonné varianty s písmenem M v označení.

V nabídce by se tak mohla objevit také sportovně laděná i5 M60. A právě toto provedení se pokusil "odmaskovat" grafik a virtuální umělec Nicolás Cavero, spravující instagramový profil Future Cars Now. Vycházel přitom právě z dostupných záběrů maskovaných prototypů.

Nicolás předpokládá, že i5 dostane na poměry současných BMW poměrně malé ledvinky (to by se mělo týkat obecně řady 5), přidává vcelku jednoduché přední světlomety a výrazný přední nárazník. Zadní partie ozdobil úzkými světly a specificky tvarovaným nárazníkem s ozdobnými prvky na stranách.

Nové BMW i5 by mělo být představeno během října tohoto roku společně s dalšími variantami osmé generace pětkového BMW.

Jan Zajíc
Diskuze (6)

Doporučujeme

31. 3. 2023 10:16
Re: To fakt humus...
no kdyby elektrické ale ten design je obludný.
31. 3. 2023 10:15
odporné
to je zase hnusný design
31. 3. 2023 06:49
Re: To fakt humus...
Všetko bude elektrické, už si zvykni. :D
30. 3. 2023 23:32
To fakt humus...
Elektrická Pětka. Brrrr! :-O :-( :no: :no: :no: