bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dramatické bitvy o play-off pokračují, součástí programu i derby přes řeku Hudson

30. března 2023, 20:00

Milan Huppert

Konec základní části je každým dnem blíž a blíž. Pomalu vrcholí boje o play-off, a to hlavně na Východě, kde reálně bojuje o postup sedm týmů. Derby přes řeku Hudson uvidí fanoušci v Newarku, kde New Jersey hostí newyorské Rangers.

Nejlepší tým soutěže změří síly s nejhorším. Boston suverénně míří za ziskem Prezidentovy trofeje, na druhou Carolinu disponuje šestnáctibodovým náskokem, zatímco Columbus zaostává za předposledním Montrealem o jedenáct bodů. Forma dle očekávání hraje do karet Cassidyho družiny, jíž Nashville ukončil skvělou sérii sedmi výher za sebou, zatímco Modrokabátníci prohráli dvakrát v řadě.

Každý bod potřebuje v boji o play-off Florida. Panteři ve včerejším utkání vyhráli v Torontu a přiblížili se Pittsburghu na jediný bod. Proti Canadiens budou plnit roli favorita, jen Blue Jackets jsou na Východě horší než Montreal. Derby přes řeku Hudson hostí New Jersey, přičemž favoritem budou Rangers, ti totiž v předešlých osmi střetnutích prohráli jedinkrát.

Postupové šance živí Senátoři z Ottawy. Z jedenáctého místa Východní konference ztrácí na Pittsburgh pět bodů a doma potřebují zdolat Philadelphii, tedy tým, kterému po základní části sezóna skončí. Do akce míří i zmiňovaní Tučňáci a nečeká je nic lehkého, protože se v jejich aréně představí rovněž o play-off usilující Nashville, ten navíc naposledy získal cenné vítězství v Bostonu.

Šestou příčku Východu s poklidem udržují hokejisté Tampy. Vicemistr ztrácí šest bodů na soupeře před sebou, k dobru má pět na konkurenta za sebou. Amalii Arenu zkusí vyloupit Washington, přičemž parta okolo Ovečkina potřebuje bodovat, nachází se pět bodů za postupem. Cíl přerušit sérii dvou proher za sebou mají Hurikáni, ti zajíždí na horkou půdu Detroitu živícího alespoň teoretické šance na postup.

Přestavbou procházející Chicago nepředvádí v posledních dnech vůbec dobré výkony, prohrálo šestkrát za sebou a sedmou porážku se mu pokusí přidat St. Louis, ve kterém se po přestupu velmi dobře uvedl Jakub Vrána. Těžký oříšek čeká na Krále z Los Angeles, kteří v přímém souboji o třetí místo Západu odlétají do kanadského Edmontonu, kde vládne především McDavid s Draisaitlem.

Při druhé sezóně v historii klubu cílí za premiérovým postupem Seattle, Kraken se může splnění cíle zase o kousek přiblížit doma proti trápícímu se Anaheimu. Program zakončí duel mezi San Jose a Vegas. Žraloci v tabulce figurují pouze před Chicagem, zatímco Golden Knights vévodí Západu. Ovšem musí se ohlížet za sebe, protože po bodu jsou seřazeni za sebou Minnesota, Los Angeles, Edmonton a Colorado s Dallasem. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.