Orientační nabídka


Znak města Nový Bydžov (odkaz na titulní stránku) 

Nový Bydžov - Oficiální web Město českých královen a studentských merend


Cesta: Titulní stránka > Město

 

Opět se předávaly ceny nejlepším sportovcům Novobydžovska. Osobnostní sportu vyhlášen Josef Košátko

V pátek 17. března se Jiráskovo divadlo v Novém Bydžově již tradičně zaplnilo novobydžovskými sportovci a jejich příznivci, vzácnými hosty a představiteli města.
Sportovní komise rady města již poosmé oceňovala nejlepší sportovce a sportovní kolektivy Novobydžovska.
Zvláštní cenu rady města převzala posádka CZech Samurajs Team, který absolvoval náročnou Rally Dakar 2023.
gala-ceny
 

 
 
Třetím březnový pátek se konal 8. ročník slavnostního galavečera Nejúspěšnějších sportovců Novobydžovska. Galavečer, na kterém se sešli opět nejlepší sportovci Novobydžovska uplynuléch dvou let se tradičně konal v Jiráskově divadle, které se opět podařilo "vyprodat".

Po úvodním slovu místostarosty města Matěje Novotného, který tradičně celým večerem provázel, došlo na představení hostů. Nechyběl 1. místostarosta města Ing. Martin Kořínek, MBA, předseda Výboru pro sport, tělovýchovu a volnočasové aktivity Zastupitelstva Královéhradeckého kraje Mgr. Petr Poláček, starostové okolních obcí Mgr. Karel Půš (Sloupno), MgA. Kamil Husar (Kobylice), či Jaroslav Trejbal (Hlušice). Galavečera se zúčastnili i předsedové místních sportovních klubů - Ing. Karel Průcha (RMSK), Martin Kloz (STADION), Ing. Martin Krois (LTC), Pavel Dohnal (Jiskra), vedení Mateřské školy F. Palackého, či obou základních škol, členové sportovní komise RM a další hosté. 

Na úvod ocenění předala radní města Mgr. Romana Řehořková Zvláštní cenu sportovní komise Petře Ryplové Hájkové (in memoriam) za dlouholetou práci v oblasti volnočasového sportu pro širokou veřejnost do rukou jejího tatínka.
Po krátkém kulturním vystoupení - scénický tanec v podání Vanesy Anny Machové (Diamonds Nový Bydžov) pokračoval program dalším předáváním. 

V kolektivech byly oceněni: RMSK Cidlina NB, ročník 2007 a Diamonds (kat. žáci), RMSK Cidlina NB, "A" + "B" muži za postupy do vyšších soutěží v kat. dospělých.
Dušičková jízda byla oceněna v kategorie Sport pro všechny. 
Zvláštní cenu sportovní komise získala posádka CZech Samurajs Team (LoStav Racing Team) za nejlepší české umístění v letošním ročníku Rally Dakar v kategorii Classic.

V jednotlivcích byli v nejmladší - přípravkové kategorii oceněni Tomáš Hanuš (hokej, fotbal), Štěpán Lamich (fotbal, atletika) a Filip Janata (judo).
V kategorii žáci si ocenění převzali Andrea Novotná a Kateřina Novotná (jezdectví), Jan Čihák (orientační běh), Sára Kmínková (stolní tenis), Ondřej Brzek (fotbal), Ota Tomášek (judo), Vanesa Bohánská (sjezdové lyžování, horské kolo) a Alexander Farský (stolní tenis)
V dorosteneckých kategoriích byli oceněni Martin Morávek (judo), Denis Kožíšek (fotbal) a Matěj Kloz (hokej).
Mezi nejlepší dospělé se dostali Adéla Kroisová (tenis), František Veselý (hokej) a Štěpán Blažek (fotbal). 

Trenéry Novobydžovska byli oceněni Petr Průcha (fotbal) a Jaroslava Samková (stolní tenis) a osobností novobydžovského sportu Josef Košátko!

Závěrem místostarosta Matěj Novotný poděkoval za skvělou reprezentaci našich klubů i města oceněnými sportovci, popřál jim mnoho dalších úspěchů, trenérům pevné nervy a rodičům neutuchající podporu našich sportovců. 

Neformální nejen sportovní diskuse se následně přenesla do horního sálu divadla, kde bylo připravené drobné občerstvení, které skvěle připravila SŠTŘ Nový Bydžov. 

Sportovci jsou oceněni zpravidla každé dva roky, další galavečer je tak plánován na začátek roku 2025, kdy se budou oceňovat výkony a úspěchy za roky 2023 a 2024.
Již tradičně může sportovce nominovat široká veřejnost. 

 
Zodpovídá: Matěj Novotný
Vytvořeno / změněno: 20.3.2023 / 20.3.2023
 

 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém