Ak tento pocit zažívate v noci, máte veľmi vážny problém!

Necitlivosť je častá sťažnosť, ktorú je väčšinou veľmi ťažké správne opísať. Je však dôležité čo najlepšie definovať povahu necitlivosti, pretože dobrý opis je dôležitým vodítkom pre lekára, ktorý potom môže rýchlejšie nájsť príčinu.

Pacienti znecitlivenie zvyčajne prirovnávajú k pocitu pichnutia mnohými drobnými ihličkami, k mravčekom, ktorí behajú pod kožou, alebo k silnému štekliacemu pocitu. Necitlivosť končatín je najčastejšia, ale nie výlučná.

Mnohí ľudia pociťujú nepríjemný pocit necitlivosti nôh len v noci, počas spánku, čo môže byť príznakom niečoho oveľa vážnejšieho, ako si myslíte!

Príčina

Medzi primárne príznaky patria dedičné problémy, ktorých príčina čiastočne súvisí s mozgom. Príčinou môžu byť aj zdravotné problémy vrátane tehotenstva, anémie, poškodených periférnych nervov, zhoršenej funkcie obličiek a iných degeneratívnych ochorení.

Necitlivosť nôh sa môže vyskytnúť aj ako vedľajší účinok niektorých liekov, ale môže byť vyvolaná aj konzumáciou kávy, alkoholu a nikotínu.Ak sa u vás vyskytnú príznaky podobné vyššie uvedeným, je dôležité poradiť sa so svojím všeobecným lekárom, ktorý vám podrobným vyšetrením pomôže vylúčiť niektoré možné ochorenia.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*