Strážci pořádku, nebo udavači? Auta parkující načerno lidé hlásí čím dál častěji

Strážci pořádku, nebo udavači? Auta parkující načerno lidé hlásí čím dál častěji
Aplikaci Prahy 1 na kontrolu parkování jsme vyzkoušeli na vlastní kůži. S autem jsme zastavili na modré zóně...
... vzali do rukou telefon a zadali registrační značku vlastního auta.
Aplikace správně poznala, že nemáme zaplaceno.
Parkování v centru Prahy začalo město regulovat už v roce 1982. I tehdy existovali lidé s talentem pro policejní práci, říkalo se jim Pomocná stráž Veřejné bezpečnosti. S páskou na ruce vypisovali v přítomnosti skutečného příslušníka VB pokutové bločky, jak naznačuje i titulní fotografie k tomuto článku.
Foto: ČTK
Jakub Stehlík Jakub Stehlík
31. 3. 2023 6:06
Stížností na dopravu prostřednictvím tísňové linky pražské městské policie přibývá. Někteří občané se dokonce vydávají do ulic, aby dodržování nastavených pravidel parkování zkontrolovali osobně. Na Praze 1 jim v tom pomáhá webová aplikace, kde se po zadání registrační značky auta dopátrají, zda auto na místě parkovat smí, či nikoliv.

"V roce 2021 jsem se naplno pustil do, z mého pohledu, spolupráce s městskou policií, abych jim pomohl vytipovat místa, kde auta narušují pořádek. Tahle vozidla jsem tedy začal vcelku pravidelně nahlašovat na (linku) 156," vysvětluje pan Adam v Pražském deníku.

List o tomto muži psal v souvislosti s pokutou, kterou dostal od Českého telekomunikačního úřadu za dvaatřicet telefonátů na tísňovou linku pražských strážníků. V nich je často nabádal, jak mají postupovat, "aby aspoň ta paní měla nějaké potíže, nemohla třeba jet na chalupu," cituje v článku z jednoho takového telefonátu mluvčí městské policie Irena Seifertová. Úřad jeho volání označil za zlomyslná a rozhodl se jej potrestat. Nakonec si však podle Pražského deníku udělení pokuty rozmyslel.

Jiný Adam, který sám sebe na Twitteru označuje za "hrdého člena Zelených a cyklistu, který nemá auto" svůj účet pravidelně plní fotografiemi vozidel, která nemají zaplacené parkování. A vůbec není sám, kterému pořádek v pražské dopravě leží na srdci.

Jak redakci Aktuálně.cz prozradila mluvčí pražských strážníků, jejich tísňová linka přijala v souvislosti s dopravou za loňský rok 56 tisíc oznámení. A zájem občanů o dění v dopravě má zjevně stoupající tendenci - jen za první dva měsíce letošního roku stačili k této problematice vytočit číslo 156 celkem desettisíckrát. "Veřejnost ale ještě navíc využívá kontakty na obvodní ředitelství či oslovuje hlídky v ulicích," dodává Seifertová.

Tipařům načerno parkujících aut na Praze 1 od loňska usnadňuje život webová aplikace, která po zadání RZ a identifikátoru parkovací zóny ukáže, jestli má auto stání zaplacené. Aplikaci provozuje přímo první městská část, jejím duchovním otcem je uvolněný člen zastupitelstva Richard Bureš (za ODS).

Na otázku, zda jeho aplikace neprobouzí v lidech chuť brát spravedlnost do vlastních rukou, spatra jmenuje tři lidi, kteří mu kvůli parkování volají pravidelně. "Takoví tu ale byli vždycky. Teď alespoň vytočí městské strážníky až ve chvíli, kdy si nezaplacení parkovného díky naší aplikaci ověří."

Chroničtí stěžovatelé tak podle Bureše po zprovoznění stránky spíše ubyli. "Třeba jedna starší dáma z Hradební ulice volala policii třikrát denně. Z jejího pohledu stačilo, když na místě zastavilo auto s cizí espézetkou," uvádí zastupitel. "Vůbec jí nedošlo, že i auta cizinců mohou v Praze parkovat legálně."

Situace s placeným stáním se v Praze podle Bureše zkomplikovala poté, když v roce 2018 magistrát změnil vyhlášku o placení parkovného. Vylepenou kartičku za oknem tehdy vystřídala elektronická databáze. O tom, zda má auto parkování zaplacené či nikoliv, měl přehled jen ten, kdo do ní měl přístup.

Místní obyvatelé však podle Bureše takovou změnu neuvítali. "Lidé chtěli zpátky kartičky. Dřív, když večer přijeli domů a neměli kde zaparkovat, obešli auta v ulici a hned viděli, kdo tam nemá co dělat. Zavolali strážníky, ti rozdali osm botiček, a příště už tam zase zaparkovat mohli." Podle Bureše tak bylo zpřístupnění databáze široké veřejnosti logickým krokem, navíc bez narušení soukromí. "Když si zadáte libovolnou espézetku na stránkách pro sjednání povinného ručení, dozvíte se toho o autě mnohem víc."

Pro lidi, kteří kvůli parkujícím autům zalarmují policii, má pochopení i psycholog Jeroným Klimeš. "Já bych se na ně jako na bonzáky nedíval," říká s tím, že každý z nás má jinou míru citlivosti na dodržování pravidel a zákonů. "Být úředníkem, tak takovým lidem zaplatím kurz strážníka a nabídnu jim práci."

Podle Klimeše by z věčných stěžovatelů nakonec mohli být schopní policisté. "Je evidentní, že pro to mají talent. Ostatně vždy platilo, že ze zdatného pytláka se nakonec stával zdatný myslivec," říká.

Jedním dechem však upozorňuje, že i smysl pro dodržování zákona musí znát míru, někdy se za ním mohou skrývat osoby s paranoidní poruchou osobnosti. "Dokud jenom něco někam hlásí, je to v pořádku. Ale pak jsou tací, kteří třeba ani nic nehlásí, ale špatně parkujícímu autu rovnou propíchnou pneumatiky. A to samozřejmě normální není."

Pražští strážníci loni odhalili 1,3 milionu dopravních přestupků, z toho neoprávněné parkování v takzvaných modrých zónách obsadilo v pomyslném žebříčku první příčku. Na druhém místě se objevuje zákaz zastavení, třetí místo obsadilo nedovolené stání na chodníku.

Dohled nad silničním provozem je pro pražské strážníky pouze doplňkovou činností, na každou z městských parkovacích zón dohlíží jedna hlídka. Většinu pokut za špatné parkování vybírá město elektronicky pomocí mobilního monitoringu.

 

Právě se děje

Další zprávy