9. března 2015 • 20:31

Hokejisté Chomutova a Českých Budějovic mají první vítězství

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Chomutova a Českých Budějovic vstoupili do semifinálových bojů první ligy vítězně. Piráti v prvním zápase série s Duklou Jihlava vyhráli 4:2 a doma uspěl i Motor, který porazil Horáckou Slavii Třebíč 4:3.



Chomutovu nevyšel úvod utkání. Piráti při druhé přesilovce chybovali a Důrasovu práci dokonal gólovou trefou Melenovský. Ještě do konce první třetiny ale stihli domácí skóre otočit. Ondřej Kaše nejdřív nasměroval Kämpfovu přihrávku do brány, druhý gól přidal přesilovkovou střelou z levého kruhu Hovorka.

Domácí tým ve druhé třetině náskok ještě navýšil díky dvěma slepeným gólům. Rittich nejdřív kapituloval po Šagátově pohotové dorážce a jen 88 sekund poté předvedli Ondřej Kaše a Kämpf další parádní akci, hned po buly v útočném pásmu zaskočili jihlavskou obranu.

Jihlava sice v závěru zkorigovala skóre, na prvním vítězství Chomutova se ale nic nezměnilo. Na ledě se celý zápas hodně jiskřilo, rozhodčí rozdali 29 dvouminutových trestů.

České Budějovice měly začátek zápasu hodně usnadněný. Třebíč totiž hned v úvodu šla po vyloučeních do tří a Nouza ve 3. minutě poprvé rozjásal téměř vyprodanou halu. Hosté museli bránit ještě jedno dvojnásobné oslabení, ale tentokrát byli úspěšní. A navíc na začátku druhé třetiny díky Pekrovi také ve dvojnásobné početní výhodě dokázali vyrovnat.

Domácí tým se však ještě před koncem druhého dějství znovu dostal do vedení, další přesilovku využil Heřman. Zlomové chvíle přišly na začátku poslední třetiny: Motor dokázal dát v rozmezí 43 sekund dvě branky a odskočil na 4:1. Po Vanišově úspěšné dorážce se radoval i kapitán Josef Straka.

Hráči Motoru si závěr zápasu sami zkomplikovali. Vlastními chybami nabídli Třebíči další přesilovku pět na tři, v níž Dolníček snížil. Pekr pak 63 sekund před koncem v další početní výhodě zadělal na drama, gólman Bláha však v poslední minutě první vítězství v sérii pohlídal.

Semifinále play off první hokejové ligy - 1. zápasy:

České Budějovice - Třebíč 4:3 (1:0, 1:1, 2:2)
Branky: 3. Nouza, 34. Heřman, 47. Vaniš, 48. J. Straka - 24. a 59. Pekr, 51. Dolníček. Rozhodčí: Mikula, Mrkva - Bryska, Skopal. Vyloučení: 10:12, navíc Erat (Třebíč) 10 min. Využití: 3:3. Diváci: 6354. Stav série: 1:0.

Chomutov - Jihlava 4:2 (2:1, 2:0, 0:1)
Branky: 12. O. Kaše, 19. Hovorka, 26. Šagát, 27. Kämpf - 8. Melenovský, 57. Čachotský. Rozhodčí: Lacina, Svoboda - Gerát, Hynek. Vyloučení: 15:14, navíc Šagát (Chomutov) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4917. Stav série: 1:0.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud