Jedným z prestupových cieľov Barcelony je Vitor Roque, ale Katalánci budú mať v boji o hráča veľkú konkurenciu. Podľa katalánskeho denníka Mundo Deportivo má totiž o útočníka veľký záujem Arsenal, ktorý sa môže pokúsiť získať aj jedného z obrancov Blaugranas. Barcelona dúfa, že Roque odolá ofenzíve anglických klubov, a nevylučuje, že realizáciu prestupu odloží o rok.

Doteraz sa uvádzalo, že v prípade Roqueho má Barcelona všetko vo svojich rukách. Situácia však začína naberať na obrátkach, pričom Barcelona kvôli finančným ťažkostiam trochu zvoľnila v rokovaniach. Medzitým bol otec Roqueho nedávno v Londýne a podľa informácií denníka Sport aj v Paríži. Dôvodom týchto ciest mohli byť rokovania s tamojšími klubmi. Podľa Mundo Deportivo bola návšteva anglickej metropoly diktovaná urýchlením kontaktov zo strany Arsenalu, ktorý má byť v súčasnosti v najlepšej pozícii v boji o Roqueho, a nie Chelsea, ktorá bola doteraz označovaná za hlavného rivala Barcelony.

Podľa katalánskeho denníka je samotný futbalista rozhodnutý prestúpiť na Camp Nou, ale jeho otec a agenti sa zameriavajú na reálnejšiu anglickú možnosť. To využíva športový riaditeľ Arsenalu Edu Gaspar, ktorý môže Roquemu ponúknuť dobré finančné podmienky a rozvíjajúci sa športový projekt. Uvidíme, aká bude odpoveď Barcelony, keďže sa očakáva, že v blízkej budúcnosti do katalánskej metropoly odcestujú aj Brazílčanovi zástupcovia. Mundo Deportivo sa domnieva, že Roque sa s rozhodnutím nebude ponáhľať. Očakáva sa, že 18-ročný hráč počká do júla, keď bude mať Barcelona možno jasnejšiu situáciu ohľadom finančného fair play. A či sa Blaugranas nakoniec nerozhodnú podniknúť rázne kroky skôr v prípade iných útočníkov, ako sú Pierre-Emerick Aubameyang alebo Leo Messi.

Ako informoval denník Mundo Deportivo, Arsenal sa zaujíma aj o Erika Garcíu. Kanonieri chceli získať stopéra už v zime, ale odchovanec La Masie odmietol odchod z klubu. Teraz môže byť jeho rozhodnutie iné, keďže od Xaviho nedostáva veľa šancí a v lete bude v tíme ešte väčšia konkurencia kvôli veľmi pravdepodobnému príchodu Iñiga Martíneza.

Podľa novinára denníka Sport Joaquína Piera, ktorý sa dobre vyzná v témach brazílskeho futbalu, si chce Barcelona zabezpečiť Roqueho teraz alebo budúci rok. Klub už pracuje na tom, aby sa s 18-ročným mladíkom dohodol na plate. Po vyriešení tejto otázky sa začnú záverečné rokovania s Athletico Paranaense. Barcelona je presvedčená, že samotný hráč odolá ofenzíve anglických klubov. Katalánci by mohli prestup odložiť o rok, ale kvôli záujmu tímov z Premier League si musia Roqueho služby zabezpečiť už teraz. V takom prípade nie je vylúčené ani získanie krátkodobej opcie, akou je  Aubameyang.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2023-03-31 08:39:46
Arteta chce Garciu. No skvelé ak na ňom zarobíme 15-20 mega. Prišiel zadarmo, tak to bude len čistý zisk. Keď takto popredávame všetkých ešte Lengleta, Umtitiho, Desta tak spolu to môže byť aspoň 50 mega za tých 4-roch.
2023-03-31 08:40:07
Tak odchod Erica by nebol až taký problém ak príde Inigo. Za predpokladu, že zoženieme PO, Koundé, Araujo, Christensen a Martinez na stopéra je luxus.