Lluis Miguelsanz z katalánskeho denníka Sport uvádza, že definitívny odchod Clementa Lengleta do Tottenhamu bude prvým predajom FC Barcelona pred novou sezónou. Hovorí sa o prestupovej sume približne 14 miliónov eur. Podľa novinára sa chcú obe strany dohodnúť.

Podľa denníka Sport Clement Lenglet, ktorý je v Tottenhame na hosťovaní, presvedčil majiteľov londýnskeho klubu. Podľa denníka šance na definitívny prestup Francúza do Spurs rastú. Bol by to prvý predaj Barcelony pred novou sezónou. Barcelona je nútená znižovať náklady a uskutočniť predaj a stopér nezapadá do plánov trénerského štábu a športového riaditeľstva Kataláncov.

Vlani v lete Tottenham získal Francúza na hosťovanie bez možnosti spätného odkúpenia. Lenglet prišiel na žiadosť trénera Antonia Conteho, ktorý bol pred niekoľkými dňami prepustený po tom, čo na tlačovej konferencii neudržal jazyk za zubami a priamo kritizoval hráčov a klub. Spurs sú však s výkonmi 27-ročného hráča spokojní a ak sa podarí dohodnúť na výhodnej sume transakcie a hráč bude súhlasiť, prestup sa pravdepodobne uskutoční.

Podľa denníka Sport kluby hovoria o sume na úrovni 14 miliónov eur. Očakáva sa, že obe strany prejavia dobrý postoj k sfinalizovaniu transferu, najmä preto, že Barcelona už amortizovala väčšinu sumy z prestupu Lengleta, ktorý prišiel na Camp Nou zo Sevilly v roku 2018 za približne 35 miliónov eur. Na druhej strane Tottenham má o Francúzovi veľmi dobrú mienku, a to zo športového, osobného aj profesionálneho hľadiska.

Celú operáciu však momentálne brzdí inštitucionálna kríza, ktorú londýnsky klub prežíva. Tréner bol prepustený len nedávno a je pravdepodobné, že odíde aj športový riaditeľ Fabio Paratici, ktorého FIFA potrestala za finančné nezrovnalosti počas jeho pôsobenia v Juventuse. To však nič nemení na tom, že klub s Lengletom naďalej počíta.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
Marian Premium
2023-03-31 10:10:14
Anglické kluby kupujú za veľké sumy kvôli príjmom z tv práv a preto treba za Clementa pýtať viac.
2023-03-31 11:09:00
V to jsem ani nedoufal, že by si ho fakt nechali