Luis Enrique počas posledných Majstrovstiev sveta vysielal na Twitchi, kde odpovedal na otázky používateľov internetu a hovoril o rôznych osobných záležitostiach a problémoch španielskeho národného tímu. Bývalý tréner reprezentácie venoval celý výťažok na charitu.

Lucho už predtým oznámil, že výťažok pôjde nadácii Enriqueta Villavecchiho, ktorá bojuje proti rakovine v detskom veku. Tréner zarobil 30 000 eur počas desiatich Twitchových relácií, na ktorých sa občas zúčastnili aj ďalší členovia kádra španielskej reprezentácie. Vysielania, v ktorých vystupoval Luis Enrique, boli veľmi populárne vďaka úprimnosti posolstva a zaujímavým záverom 52-ročného kouča.

Luis Enrique poskytol doklad o dare, aby uistil, že všetky vyzbierané peniaze boli venované nadácii. Zdôraznil, že v rámci dohody s platformou Twitch ide 50% príjmov platforme a druhá polovica streamerovi. Zároveň poďakoval divákom za ich štedrosť a podporu.

Pripomenieme, že dcéra Luisa Enriqueho Xana zomrela na rakovinu vo veku deviatich rokov počas Luchovho prvého pôsobenia na poste trénera La Roja. Práve z tohto dôvodu tréner na určitý čas odstúpil.

zdroj: luis enrique twitter
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2023-03-31 13:53:37
V City ževraj zvažujú Lucha ako nastupcu Pepa. Rovnako mám pocit, že k tomu aj skutočne dôjde ak City vyhra LM čo im možno konečne vyjde.