Barcelona a Leo Messi sú oficiálne v kontakte!

Zdieľať:

Správa, po ktorej prahol každý Culé od leta 2021 je konečne tu – Barcelona je oficiálne v dialógoch s táborom Lea Messiho. Najlepší hráč histórie a čerstvý majster sveta sa môže vrátiť domov na Camp Nou už za 3 mesiace.

Áno, skutočne sa to deje. Ak chcete, kľudne si pozrite kalendár, no do prvého apríla stále zostáva niekoľko hodín. Že Barcelona usiluje o návrat svojho “strateného syna” bolo po novom potvrdené nie len nepochybným Fabriziom Romanom, no už to potvrdil aj viceprezident FC Barcelony Rafa Yuste. Počas piatkovej tlačovej konferencie pre Barca Academy World Cup sa Rafa Yuste vyjadril nasledovne:

“Leo a jeho rodina vedia, akú k nim mám náklonnosť. Účastnil som sa rokovaní (v roku 2021), ktoré, však, neboli úspešné a bolo pre mňa strašné, že Leo nebude môcť pokračovať v Barcelone.”

Po spomenutí si na odchod Messiho z roku 2021 ďalej dodáva..

“Ak hovoríme o La Masii a jej koreňoch na ihrisku, tak tiež hovoríme aj o Messim. Samozrejme, bol by som veľmi rád keby sa Leo vráti nie len kvôli tomu, aký to je hráč, ale aj kvôli tomu, ako by nás vedel reprezentovať po ekonomickej či spoločenskej stránke a aj preto, lebo verím, že príbehy v živote by mali mať pekný koniec. Áno, aktuálne sme s ním v kontakte.”

Vuelve Leo Messi? El vicepresidente del Barça, Rafa Yuste, lo confiesa

Ide teda o prvý moment, kedy katalánsky veľkoklub verejne oznámil a potvrdil prácu na návrate Messiho od jeho srdcelámajúceho odchodu z augusta 2021. Krátko po úspešnom Mundiale v Katare sa začalo Messiho predĺženie zmluvy s PSG brať ako nespochybnitelná samozrejmosť, no doteraz argentínec čaká s podpisom zmluvy, no nikto nevie prečo.

Je pravdepodobné, že chce počkať do vypršania svojej aktuálnej platnej zmluvy s Parížom – teda do 30. júna. Následne bude Leo voľným hráčom a Blaugranas ho budú môcť priviesť na Camp Nou zadarmo.

 

zdroj: Mundodeportivo.com, Klub FC Barcelona.com

foto: FC Barcelona.com, ELDesmarque.com

Ronald