Štyrikrát potratila. Stačilo antibiotikum, aby sa narodilo „dúhové dieťa“!

Po štyroch potratoch a mimomaternicovom tehotenstve stratila 39-ročná žena nádej na dieťa. Výsledky testov ukázali, že je zdravá a jej partner nemá problémy s plodnosťou. Keď začala uvažovať o IVF a adopcii, stal sa zázrak.

1. Myslela si, že konečne bude počuť tlkot srdca svojho bábätka

Diane Bowden nazýva svoj malý zázrak, trojmesačného Freddieho „dúhové dieťa“ . Objavilo sa v ich životoch, keď už stratila nádej na materstvo.

Keď sa pred pár rokmi zoznámila so 41-ročným Mikeom Grosvenorom, obaja rýchlo dospeli k záveru, že sa chcú pokúsiť o deti. Len štyri mesiace po vysadení antikoncepcie Diane zistila, že je tehotná.

V 12. týždni išla na ultrazvuk v nádeji, že konečne bude počuť tlkot srdca bábätka.

„Moje telo nevysielalo žiadne signály, hoci embryo po šiestich týždňoch prestalo rásť,“ vysvetlila pre British Mirror. „Najťažšie bolo očakávanie, že uvidím dieťa na obrazovke, jednoducho som to nezvládla.“

Situácia sa zopakovala ešte trikrát. Až po tomto čase mala Diane nárok na preplatenie testov plodnosti. Dvojica sa rozhodla aj pre súkromné ​​návštevy u najlepších špecialistov. Nedokázali však povedať, prečo Diane nemohla udržať tehotenstvo.

„Lekári nám len povedali, že máme smolu a máme to skúšať ďalej,“ spomína.

Piate tehotenstvo sa ukázalo ako mimomaternicové a žene museli odstrániť pravý vajcovod. To ešte viac znížilo šance na počatie dieťaťa .

2. Bola to infekcia, stačilo antibiotikum

„Napriek všetkým stratám som bola dosť silná, ale po mimomaternicovom tehotenstve som prvýkrát začala strácať nádej,“ spomína Diane.

Našla mimovládnu organizáciu, ktorá sa stará o tehotné ženy a pomáha financovať výskum na určenie zdroja neplodnosti. Poslali ju do výskumného centra, kde 39-ročnej konečne diagnostikovali endometritídu.

Spôsobuje ju infekcia baktériou Chlamydia trachomatis ( chlamidyóza ) alebo neisseria gonorrhoeae (kvapavka). Za infekciu môžu aj streptokoky alebo stafylokoky. Na zistenie ochorenia je potrebná mikrobiologická kultivácia z pošvy, následne liečba antibiotikami zo skupiny penicilínov alebo cefalosporínov.

To sa stalo aj Diane. Lekári povedali, že to musí byť príčina problémov s implantáciou a udržaním tehotenstva. Neboli si však istí, či antibiotická liečba prinesie výsledky.

Takmer o rok neskôr, keď sa rozhodla pristúpiť k IVF procedúre, nečakane zistila, že je tehotná. Bála sa ďalšieho potratu.

„Stres a úzkosť boli hrozné, pri každom ultrazvuku som očakávala, že povedia, že sme stratili dieťa.“

„Bola som tak vystrašená a myslela som si: „Čo ak je mŕtvy? Hneď sa mi uľavilo, len čo som videla jeho tvár, potrebovala som ho len počuť plakať a potom som sa uvoľnila,“ hovorí a dodáva, že svojho malého dúhového synčeka miluje viac ako život.

Čo si o tom myslíte? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*