Edge | Bing

Jak ve Windows odstranit z prohlížeče Edge výrazné tlačítko s Bingem

Jakkoli se nám myšlenka pomocníka v prohlížeči, který nám například shrne článek do několika bodů, líbí, je jasné, že ne všichni jeho služby využijí. Microsoft ustoupil od obvyklého designu, díky němuž můžete tlačítka na navigační lištu přidávat i odebírat, takže ikonu Bingu skrýt nelze.

Microsoft totiž hodně chce, abyste Copilot používali. Tudíž pro něj připravil ikonu, která se nedá skrýt. Vizuálním stylem ani neodpovídá grafickému stylu zbytku prostředí a ikon v Edgi. Abyste zobrazili postranní panel s Copilotem, stačí nad ikonu jen přesunout ukazatel myši. Takže se vám reálně může plést pod ruce.

Není to tak dávno, kdy jsme si mysleli, že ikonu vypnout nelze. Silné rámečky a další změny v uživatelském prostředí vypnete experimentálními předvolbami. Dobrá zpráva zní, že už známe postup, jak i Bing v Edgi vypnete, pokud o něj nestojíte.

jak zrusit edge bing ikonu (1).png
Nepoužíváte Edge Copilot a štve vás, že ikona hyzdí jinak pěkný prohlížeč?

Je ale potřeba upozornit, že trik spočívá ve vypnutí celého postranního panelu prostřednictvím předvolby pro správu v podnicích. Spolu s Bingem tedy zlikvidujete celý postranní panel, takže záleží na vás, nakolik je pro vás důležitý. Bing Chat je pak nadále přístupný samostatně na webu a k němu přístup pochopitelně neztratíte.

Ještě jedno varování. Když aplikujete pravidlo, prohlížeč se považuje za spravovaný. V tomto režimu nemůžete měnit nastavení pro DoH (DNS over HTTPS).

jak zrusit edge bing ikonu (2).png
Najděte klíč Edge a vytvořte hodnotu Dword

Pokud chcete pokračovat, raději předtím proveďte zálohu systému. Následně otevřete Editor registru a najděte klíč HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Edge. Kdyby neexistoval, vytvořte ho. V klíči poté vytvořte novou hodnotu Dword a pojmenujte ji jako HubsSidebarEnabled. Její hodnotu nastavte na nulu, což by měla být výchozí hodnota.

jak zrusit edge bing ikonu (3).png
Nastavte HubsSidebarEnabled na hodnotu nula

V našem případě se změna projevila až po restartu počítače. Pokud se tedy ikona neztratí hned, proveďte restart systému. Kdybyste se chtěli vrátit k původnímu stavu, buď předvolbu HubsSidebarEnabled z registru zase vymažte, nebo ji nastavte na „1“.

jak zrusit edge bing ikonu (4).png
Po restartu počítače ikona Bingu zmizela

Zdroje: gHacks Tech News

Diskuze (15) Další článek: Intel potvrdil vývoj 144jádrového procesoru. Na AMD ale asi stačit nebude

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,