Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na prodej je replika upraveného Peugeotu 406 z kultovního filmu Taxi

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Francouzský film Taxi z roku 1998 snad můžeme označit za kultovní. Zvlášť mezi námi, nadšenci do aut.

V této akční komedii hrál totiž jednu z hlavních rolí výrazně upravený Peugeot 406 marseillského taxikáře Daniela, který musel nedobrovolně spojit síly s policistou Émilienem a pomoci mu k dopadení německého gangu, vykrádajícího banky.

Po prvním dílu následovala pokračování, v nichž bílý Peugeot opět nechyběl. Už šlo ale o jiná auta. Ve druhém díle se objevila 406 po faceliftu, ve "čtyřce" jménem T4xi pak novější 407.

Video se připravuje ...

A právě originál si kdysi zamiloval Polák Wojtek natolik, že si postavil jeho věrnou repliku. Sám si vyrobil nápadný přední nárazník i velké zadní křídlo a karoserii původně lakovanou šedou metalízou nechal přestříkat na bílo.

Přidal sportovní podvozek, nová kola, lepší brzdy, vyměnil spojku a provedl několik dalších úprav. Důležité je zejména navýšení výkonu, turbodmychadlem přeplňovaný motor dává údajně asi 300 koní.

Wojtek projekt dokončil v září roku 2020. Nyní však "taxík" prodává. Peugeot má prý na odometru nějakých 270 tisíc kilometrů, ale díky nedávné "přestavbě" má mnoho nových dílů. K mání je prostřednictvím internetové aukce, startuje se na částce 25 tisíc polských zlotých, což je v přepočtu asi 126 tisíc korun.

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Doporučujeme

1. 4. 2023 08:25
Re: Obávám se, že...
Navíc to auto je až nechutně bílé. Já být niiga tak by mě to urazilo.
31. 3. 2023 22:59
Obávám se, že...
...v dnešní idiotské době by už ve Francii takový film vůbec nedovolili natočit, protože "propaguje nebezpečný a zavrženíhodný" styl jízdy! :-O :-( :no: