2:4
(0:0, 1.4, 1:0)

Čtvrtý zápas play off, čtvrtá výhra. Junioři vstoupili do semifinále na jedničku

31.03.2023 / Šárka Kolková

První třetina semifinále mezi Třincem a Jihlavou, hraném na malé Werk Aréně, nabídla opatrný průběh. O to více začala řádit Dukla ve druhé třetině. V rozmezí času 21:07 - 28:24 se postupně trefil Kevin Coufal, Josef Broš a Matěj Vovsík. Hosté sice v závěru třetiny snížili využitou přesilovkou, ale náskok tří branek ihned vrátil Dukle Matouš Menšík, který využil trestné střílení. Dobrý výkon celého týmu dovedl Jihlavu k první výhře v sérii, neboť třetí části si svěřenci trenéra Broše a Moravy pohlídali a v závěru pouze dovolili soupeři snížení - 4:2.
31.03.2023 17:00, DHL Extraliga juniorů - 0. kolo

HC Oceláři Třinec

Klimek (29. Král) - Volas, Kremnický, Andrle, Kareš, Buják, Pospíšil, Hrůzek – Gerych, Moškoř, Šutý, Haas, Spěváček, Bartoš, Cedzo, Ramik, Hlávka, Šilar, Kozlík, Jobánek
2

HC Dukla Jihlava

Maláč – Číhal, Ludvík, Chvátal, Vandas, Topol, Vovsík (C), Šabatka – Jungwirth, Báťa, Klapica – Straka, Modl, Broš – Kravec (A), Menšík, Coufal – Pavelec, Sojka, Rauš (A)
4
Branky a nahrávky: 38. Haas (Ramik), 56. Šilar (Moškoř, Gerych) – 22. Coufal (Menšík), 27. Broš (Modl), 29. Vovsík (Sojka, Pavelec), 40. Menšík (TS). Rozhodčí: Kubíček, Koziol – Hanzlík, Bartoň. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:0. Diváci: 77. Střely na branku: 34:44. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4. Stav série: 0:1.

Průběh utkání

První třetina žádnou branku nepřinesla, i když oba týmy měly přesilovky, nedokázaly je využít. Velkou šanci měl v sedmnácté minutě Menšík, který trefil tyč. V závěru si domácí zkomplikovali situaci poté, co Jihlavu nechali hrát chvíli v pěti proti třem. Třinec ale nátlak ustál a do druhé třetiny šel s tím, že už Bujákovi chyběly jen čtyři vteřiny z trestu.

Třinec sice přežil krušné chvíle, ale to, co následovalo potom, bylo pro něj ještě horší. Ve dvacáté první minutě se prosadil z předbrankového prostoru Kevin Coufal a otevřel skóre zápasu. Po šesti minutách navýšil skóre Josef Broš, jenž se trefil z pravého kruhu. Vzápětí udělal Klimek obrovskou chybu, kdy místo toho, aby podržel puk, přihrál Matěji Vovsíkovi a ten poslal puk brankáři pod betony. Následně měli Oceláři dvě přesilovky těsně za sebou. Tu první nevyužili, ale druhou dokázal využít Oskar Haas. V závěru třetiny bylo dusno. Gerych se dostal do úniku, ale neprosadil se. Na druhé straně pak ujížděl Matouš Menšík a byl faulován. Bylo nařízené trestné střílení, které sám jihlavský střelec proměnil.

Ve třetí třetině se domácí zlepšili. Vytvořili si tlak a měli několik gólových příležitostí. V padesáté šesté minutě dostal puk za brankovou čáru Tomáš Šilar. To Oceláře ještě víc nabudilo a střelecky nakoplo, nicméně na srovnání stavu už jim moc času nezbývalo. Maláč byl navíc nepřekonatelný a těžký nátlak ustál. Domácí to zkusili ještě v šesti v poli bez brankáře, ale neuspěli. Jihlava si tak bere první bod série a hned o den později bude bojovat o ten druhý.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Jsme rádi za vyhrané utkání. V první třetině jsme byli trošku rozhárání a soupeř vstoupil do utkání líp. Ve druhé třetině jsme takzvaně zápas rozhodli a vrátili se k nějaké naší hře. Padly nám tam nějaké branky. Ve třetí třetině bylo 15 minut z naší strany s rozumem boha. Místo toho, abychom si vývoj zápasu pohlídali a vedení kontrolovali, tak jsme pustili domácí do snížení. měli ještě další gólové situace, ale nevyšlo jim to v koncovce. Takové věci se nám při takovém výsledku nesmí stávat. Na druhou stranu máme hodně šikovných hráčů, kteří budou schopni to korigovat příště.

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): Mrzí nás, že nám první utkání série nevyšlo. Měli jsme šance, které jsme neproměnili a udělali jsme zbytečně moc individuálních chyb. Soupeř to samozřejmě potrestal. Neměli jsme štěstí v otočení výsledku i přesto, že šance byly. Bohužel, nespadlo nám to. Musíme se nachytat na druhé utkání.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie