Frankfurt pomalu vyklízí pohárové pozice, bod s Bochumí zachraňoval Kolo Muani

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Frankfurt pomalu vyklízí pohárové pozice, bod s Bochumí zachraňoval Kolo Muani
Kolo Muani uspěl z penalty.
Kolo Muani uspěl z penalty.AFP
Výsledkové trápení Frankfurtu nepřerušila ani reprezentační přestávka, po jejímž skončení ve 26. kole Bundesligy pouze remizoval s Bochumí 1:1. Aktivní podívanou z obou stran gólově otevřel Takuma Asano (28). Na branku japonského internacionála sice z penaltového puntíku odpověděla ofenzivní stálice domácích Randal Kolo Muani (24), jenž k 10 asistencím přidal už 12. přesnou trefu.

Ve Frankfurtu málem hosté inkasovali velmi brzy, když prodloužený míč dopadl přesně na kopačky Rafaela Borrého, jehož pohotové zakončení z první vytěsnil Manuel Riemann skvělým reflexivním zákrokem mimo tři tyče. Domácí mohla promarněná šance brzy mrzet. Ve 14. minutě totiž hráči Bochumi využili své silné stránky v podobě standardních situací.

Po dlouhém autovém vhazování v podání Christophera Antwi-Adjeie vypálil Anthony Losilla. Jeho střelu ještě Kevin Trapp vyrazil, nicméně balon doputoval pouze k dobíhajícímu Asanovi, jenž neměl problém skórovat. Vedení Blau-Weiss ale nevydrželo ani 10 minut, jelikož z penalty vyrovnal Kolo Muani.

Utkání Frankfurt – Bochum 1:1

Po změně stran si Orli vytvořili slušný tlak s jasným cílem zvrátit utkání na svoji stranu. Po rohovém kopu se dostal do akrobatického zakončení Evan Ndicka, jenž však svými nůžkami balon správně netrefil. Po hodině hry se zase zaskvěl Riemann, když vyrazil tečovanou střelu Philippa Maxe z přímého kopu.

V 66. minutě překonal gólmana Bochumi přesnou hlavičkou z rohového kopu Borré, nicméně oporu hostů zastoupil na brankové čáře spoluhráč. Pykat za neproměněné šance mohli Die Adler 20 minut před koncem, jenže Kevin Stöger nastřelil z přímého kopu pouze břevno.

Livesport hráč utkání: Christopher Antwi-Adjei (Bochum)

Tabulka Bundesligy.
Tabulka Bundesligy.Livesport