Kvitová se v Miami probila do finále! Čeká ji souboj wimbledonských šampionek

31. 3. 2023, 23:37
Aktuality 69
WTA MIAMI - Petra Kvitová v semifinále turnaje WTA 1000 v Miami porazila po obratu z 2-5 a odvrácení setbolů 7-5 6-4 Rumunku Soranu Cirsteaovou, podruhé na Floridě překonala své maximum a může do své sbírky přidat zcela novou trofej. O celkově 30. titul si zahraje v souboji wimbledonských šampionek a finalistek Australian Open s třináct zápasů neporaženou Kazaškou Jelenou Rybakinovou.
Petra Kvitová (© AFP)

Petra Kvitová se letos poprvé na obou březnových turnajích WTA 1000 v Indian Wells a v Miami během jedné sezony dostala do čtvrtfinále a na Floridě se premiérově na Sunshine Double dostala ještě dál. Své maximum vylepšila už dvakrát.

33letá rodačka z Bílovce na Floridě ještě nečelila žebříčkově lépe postavené soupeřce. Po výhrách nad krajankou Lindou Noskovou, Chorvatkou Donnou Vekičovou, Varvarou Gračovovou Jekatěrinou Alexandrovou si poradila i s rozjetou vrstevnicí Soranou Cirsteaovou.

Rumunskou přemožitelku krajanek Karolíny Muchové a Markéty Vondroušové či hráček Top 10 Caroline Garciaové a Aryny Sabalenkové porazila 7-5 6-4 a vzájemnou bilanci upravila na 7-4. Na tvrdém povrchu uspěla proti bývalé 21. a aktuálně 74. hráčce světa teprve podruhé ze šesti pokusů.

Česká tenistka v prvním setu prohrávala 3-5 a 15-40, ale oba setboly zlikvidovala, poprvé soupeřce sebrala servis, i díky sérii 10 vyhraných fiftýnů získala sedm gamů v řadě a rázem vedla 7-5, 2-0 a 40-15.

Další brejkboly sice nevyužila a náskok nezvýraznila, ale při svém servisu si vedení bezpečně pohlídala. Při prvním mečbolu ještě stihla udělat třetí dvojchybu, při druhém už však bodovala přímým bodem z podání.


"Jsem šťastná, že jsem na tomhle nádherném kurtu předvedla dobrý tenis. V prvním setu jsem čelila asi třem setbolům a jen jsem se snažila returny vrátit do kurtu," komentovala Kvitová.

Vítězka Turnaje mistryň 2011 Kvitová postoupila do celkově 41. finále a prvního od loňského srpna, kdy v něm neuspěla v Cincinnati.



V Miami se wimbledonská šampionka z let 2011 a 2014 utká o jubilejní 30. titul s vítězkou loňského grandslamu na trávě v All England Clubu a finalistkou letošního Australian Open Jelenou Rybakinovou (h2h 1-1). S o 10 let mladší Kazaškou má relativně čerstvé zkušenosti - letos v Adelaide jí připravila jednu ze čtyř porážek v tomto roce, naopak loni moskevské rodačce podlehla na domácí půdě v Ostravě.

"Hrály jsme spolu dvakrát a máme to 1-1. Tady tedy půjdeme do rozhodujícího duelu," usmála se dobře naladěná Češka těsně po postupu do finále. "Ona bude rozhodně favoritkou, hraje teď úžasný tenis. Vyhrála v Indian Wells a tady je znovu ve finále. Ale já jsem na finále připravená a věřím, že se může stát cokoliv."

Třináct zápasů neporažená Rybakinová před dvěma týdny triumfovala v Indian Wells a v Miami může jako teprve pátá tenistka v historii zkompletovat kalendářní Sunshine Double. V semifinále si už ve čtvrtek poradila s domácí světovou trojkou Jessicou Pegulaovou a Kvitová je poslední, kdo jí v zápisu do dějin může zabránit.

Kvitová se ve 33 letech a 25 dnech stala čtvrtou nejstarší finalistkou Miami Open. Startuje na celkově 99. podniku WTA 1000, potřinácté postoupila do finále a podeváté v kariéře a poprvé od Madridu 2018 ho může vyhrát.

• WTA 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 8.800.000 dolarů
páteční výsledky (31. 03. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Kvitová (15-ČR) - Cirsteaová (Rum.) 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

69
Přidat komentář
misa
Když jsem Petře před 9 - 11 lety intenzivně fandil, tak mě nenapadlo, že ještě v roce 2023 bude bojovat o desítku.

Závidím, že má někdo takovou výdrž a nadání.
Reagovat
Blondie
smile
Reagovat
Pavlis
Za zhruba poslední dva roky můj zájem o Petru celkem opadl, ale v závislosti na tom, jak si stojí, se o ni pak zase zajímám. Při finále v Miami jsem byl klidný a soustředěně jí fandil. Udržel myšlenky na uzdě.
Reagovat
Maisterstich
Kvitová už nikdy neprohraje
Reagovat
Tomas_Smid_fan
chápu, že Miami nemá kdovíjakou tradici a je v Americe, nicméně divácká kulisa ženského semifinále, kde hrála dvojnásobná wimbledonská šampiónka, byla ostudnásmile
Reagovat
Pavol
To aby peklo odmrzlo. smile
Reagovat
Pavol
Ja teraz vsadím na Petru nie preto aby niečo odmrzlo ale preto že si myslím že je mierna favoritka. Tak nech sa darí. smile
Reagovat
Mantra
smilesmile
tak určitě
Reagovat
Pavol
Tak určite smile
Reagovat
jirkaS
peklo zamrzlo, na diskuzi sport.cz
chválí Petrusmile
Reagovat
Pavol
Neboj to bude len do jej prvej prehry smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kam vítr tam plášť - u ovcoidního fóra nic zvláštního. I když i tam se najdou čestné výjimky.
Reagovat
Frozen99
Péťa hraje úžasně, radost se dívat. jen tak dál smile #pojď
Reagovat
elsky
No, uvidíme. Jak říkávala Navrátilová: Tak která Petra to bude dneska? Good Petra or bad Petra? smile
Reagovat
pepin
Tak, co dodat a co napsat. Myslím si a asi nebudu sám, jen samá slova chvály, respektu a obdivu. Ale opět tento zápas ukázal jaký má a měla Petra potenciál pokud dokáže potlačit v určitých chvílích zápasu svůj vysoce rizikový styl.Včera až do stavu 2-5 a 0-30 se snažila vše rychle ukončovat a většinou to létalo kousek za základní čáru nebo do sítě. Ale od tohoto stavu úplně změnila styl hry, ubrala na razanci podání aby to létalo do kurtu a při výměnách kde byla evidentně lepší používala to samé s jedním cílem, dát to do kurtu. Výsledek se okamžitě dostavil, stouplo ji sebevědomí a naopak Sorana, když se Petra přestala vyhazovat v podstatě neměla co hrát. Ještě jsem si všimnul jedné věci a to, že při každém důležitém balonku hledá Petra Jirku a zdviženou pravicí to společně oslavují což ji evidentně pomáhá.A ještě jedna věc, nevím zda to je nějaký signál ale v některých fázích zápasu ji Jirka zaťatou levou pěstí a bouchnutím do pravé otevřené dlaně pravděpodobně sděluje co má asi v danou chvíli zahrát. Závěrem obrovská gratulace, uznání a poklona.
Reagovat
kecam
Souhlas, v určité fázi hry musí Petra zmírnit razanci a snažit se to dávat do kurtu. Kdyby tohle více využívala, resp.měla na paměti, pak může oslavit ještě další úspěchy na naejvyšší úrovni Je to úkol pro Jirku, aby ji k tomu důrazně vedl. Jen můj názor...smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile souhlas.
Já si všiml ještě jiné věci - jak si Petra dala nadhoz víc před sebe, věděl jsem, že servis zkazí, bylo to snad 100% na 1.servisu. Pak , myslím ve 3.setu nadhoz snad dokonce 2x zopakovala, což nikdy nedělá nebo jsem si toho u ní nevšiml. No naštěstí bylo včera minimum DF a hodně bodů z podání a všechno dobře dopadlo smilesmile Vtipné byly hlavně ty lehké kicky na téčko, se kterými si Sorana nedokázala poradit.
Reagovat
jirkaS
Tennis_Lover   

Cirstea bez debaty. Dával jsem za 10k.

[ Reagovat ]

31.03.2023 18:36Od: Tennis_Lover   

Soranka za 10 000 Kč naložena. Prachy zdarma. Jedeme Soranko, poraž tu tarzanku, která řve, jak kdyby ji Vaněk dělal už děcko.

[ Reagovat ]

31.03.2023 18:49Od: aape   

abys pak nebrečel

[ Reagovat ]

31.03.2023 18:50Od: hanz   

Myslím, že se milenec neplete. ))) Taky má vsazeno. )))

[ Reagovat ]

31.03.2023 18:54Od: aape   

tak se pak můžete navzájem utěšovat

[ Reagovat ]

31.03.2023 18:57Od: hanz   

Slavit, páč Kvítí na tu Rumunu na hardu neumí, viděl jsem včera kousek hry a už teď je jasný, že se vyháže, to se pozná lehce na winnerech a podání a ani jedno nestálo za nic.

[ Reagovat ]

31.03.2023 19:14Od: Tennis_Lover   

Jediné, co ji jde je nesportovně řvát tak, že ji jde slyšet až v Las Vegas.

[ Reagovat ]

31.03.2023 20:07Od: elsky   

Nejhorší je, když začnou sázet emoce.

[ Reagovat ]

31.03.2023 20:08Od: Grape   

Hehe, taky Petře dnes moc nevěřím, ale už jen kvůli takovým chudákům jako ty jí budu pořádně fandit.

[ Reagovat ]

31.03.2023 21:11Od: Alien   

Přesně! Ubožák hadr.

[ Reagovat ]

31.03.2023 23:49Od: baba   Re: tenis lover

za ty vaše nechutné kecy jsem ráda, že to Petra dala...a že jste navíc přišel i o prachy ze sázení, taky dobře, je vidět, že boží mlýny fungují...

[ Reagovat ]
Reagovat
Grape
smilesmile
Reagovat
Frozen99
potěší takovýto komentář smile
Reagovat
jirkaS
mohl jsem to ještě trochu zarovnat,
ale šlo mi hlavně o ty sázkařesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jste hloupí, vůbec tomu nerozumíte. Samozřejmě, že za tím byla korupce. Copak jste neviděli tu otočku z 2:5? Sorana úplně přestala hrát. Jestli se tenhle hnus jako někomu líbil, tak nemůže milovat tenis.smile
Reagovat
Krisboy
Establishment zasáhl.
Reagovat
Liverpool22
super výřez smile smile
Reagovat
Petra86
Dnes ještě ať se daří ve finále.
Reagovat
Krisboy
Někdy poté, jak to začala otáčet v prvním setu, ji Sorana několikrát pochválila úder zdviženým palcem. Přišlo mi to takové podbízivé, jako přehnaný respekt...nevím. Každopádně od tý chvíle už se vezla.
Reagovat
petrulinka
No to jsi tedy asi špatně pochopil. Sorana ten zdvižený palec ukazovala svému trenérovi, asi ve smyslu, jak "skvěle" jí poradil.
Reagovat
Krisboy
No je to možné, vždyť píšu, ze to bylo takové podivné... tohle by leccos vysvětlovalo, já jsem to neviděl celé.

Nevím, co ji trenér radil, ale Sorry by už měla vědět, že na Petru žádné rady neplatí smile
Reagovat
jirkaS
*3*
Reagovat
Alien
K tomuto zápasu je nutné podotknout, že bylo zvládnuto jak herně, tak hlavně po taktické stránce. To, jak pan trenér Vaněk s Petrou nalákali velice nebezpečnou soupeřku do pasti 2 : 5, 0 : 30 a pak to spustili bylo neuvěřitelné - dech beroucí. Vykolejení a ukolébání do té doby jasně dominující Sorany byl doslova a do písmene Husarský kousek, neřku-li majstrštyk, ze kterého se do konce zápasu nevzpamatovala a na který tato půvabná Rumunka do konce své kariéry jistě nezapomene! Riskantní a v tomto odvětví nevídaný jev se Jirkovi s Petrou vyplatil a zcela po zásluze mohou slavit další obrovský úspěch ve svých již tak oslňujících kariérách! Fakt, jak to naší dlouhodobě nejlepší a nejsympatičtější hráčce Lvici P.Kvitové slušelo snad ani nemusím zmiňovat! Ohromná gratulace oběma!
Reagovat
Krisboy
Čekám gratulace od coma, TenisHatera a toho bláznivýho hluusi, nebo jak si to říká smilesmile
Reagovat
Alien
Přesně!
Reagovat
George_Renel
A ještě hanz by se měl vyjádřit.smile
Reagovat
Krisboy
Zřejmě dlouho slavili, prohlášení vydají až odpoledne smile
Reagovat
Alien
Pablb Rasken se už vzpamatoval a pálí to opět v nové diskuzi! To je zase u Raskenů závisti!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak ono hejtování Káji není o moc chvályhodnější než hejtování Petrysmile
Reagovat
rostia
Po sice vyhraném, ale upachtěném čtvrtfinále to byl úplně jiný tenis. Skoro jako ten, který Petra hrála na AO 2019. Moc jí přeju, aby jí taková hra vydržela. B tu la radost na to koukat :)smile
Reagovat
Pavlis
Prohrávat 2-5 v prvním, následně čelit 3-5, 15-40, dvěma set pointům Sorany, to je tedy neuvěřitelný. Vypadá to, že jak to hráčkám moc nejde, logicky se snaží pak hrát víc nadoraz. Petra musela po kurtu dost běhat, dala si na tom záležet. Je výtečné, co letos v Americe už zvládla. Ve druhém setu už měla víc navrch. Rumunku ale určitě musí mrzet, že neproměnila jeden z těch set pointů v prvním setu.

Petře se už několikrát za kariéru povedlo, že s hráčkou, s níž před začátkem daného turnaje trénovala, pak hrála i v ostrém střetnutí. Někdy může taková rivalita a přátelství být ku prospěchu věci. A Peti je za tyto osudové zápasy vděčná.

Gratulace k postupu do finále v Miami.
Reagovat
PeschkeFan1
Dokonce ani čelenka nemusela jít dolůsmile
Reagovat
jirkaS
smilesmile
Reagovat
Jan
Gratulace. Nečekal jsem to. Viděl jsem jen kousek 1. setu. Tak snad ještě Petra vydrží ve finále, kdyby se jí to povedlo, bylo by to boží.smilesmile
Reagovat
zfloyd
Jestli jí taková hra vydrží , tak má šanci i proti leklé Rybě smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
Kdo tady psal v jiném vlákně, že vsadil 10litrů proti Kvitové, že Soranka to má jisté? smile Prej prachy zdarma smile
Reagovat
Blondie
Prosím tebe, takový tvor tolik peněz viděl leda v televizi :D
Reagovat
vergus
U Tipáče na Cirsteu bylo vsazeno 4,5 mega (Petra 2,5), v Berouně budou mít Petru rádi smile
Reagovat
Liverpool22
Hodně sázkařů asi sázelo na to, že Petra bude unavená - takže se sázelo na Cirsteu a ejhle Petra je převezla smile
Reagovat
jirkaS
smile
Reagovat
jirkaS
copak sázkařismile
Reagovat
Pe3k
smilesmile
Reagovat
Fransoas
Další z řady nerváků. Nutno dodat ač byla Petra mírnou favoritkou,tak ve hře nebyl výrazný rozdíl.Petra ukázala,že je úžasnou bojovnicí. Nepříznivý vývoj v prvním setu dokázala přetavit v dílčí vítězství. Závěr zápasu byl také o sportovním štěstí a mentálnl převaze. Gratulace k postupu do Fsmile
Reagovat
Blondie
Ten obrat... Úplně boži!
Reagovat
horska.kraslice
Petra se přibližuje k TOP 10smile
Reagovat
tommr
jj výhra ve finále by znamenala i posun na 10.místo ...
Petra se ale do té desítky dřív nebo později dostane i kdyby ve finále prohrála. Na antuce totiž nic neobhajuje a tak si bude jen připisovat body ...
Reagovat
horska.kraslice
Doufejme, doufejme. smile Byl by to krásný pohled na Petru opět v desítce :-)
Reagovat
tommr
Cirstea kouzla zbavená. Petra jí pěkně vyškolila ... smile
Úžasnej byl především obrat z 2:5 na 7:5 v prvním setu kdy Cirstea vůbec nevěděla čí je ... smile
Škoda jen že Petra nevyužila ten dvojitej brejkbol za stavu 2:0 ve druhém setu. Závěr zápasu mohl být úplně bez nervů ...
S dnešním výkonem by Petra nemusela být bez šance ani ve finále i když Rybakina zůstává favoritkou. Finále samo o sobě je ale velkej úspěch a tak Petra může hrát uvolněně a bez stresu ...
Reagovat
Liverpool22
Prostě aura GS vítězky opět zafungovala. Dnes to tam Petře padalo na čáry. smile Asi není náhoda, že stejně stará Sorana titulů moc nemá - není VYVOLENÁ jako naše PETRA smile
Reagovat
tommr
Cirstea je jen průměrná tenistka která teď zažila dva životní turnaje a do konce roku už o ní nejspíš neuslyšíme. Kdyby s ní Petra dneska prohrála bylo by to mírně řečeno hodně frustrující ...
Reagovat
Liverpool22
smile Cirstea to je taková Martina Trevisan jen v rumunském balení. Prostě chvilku zazáří - užije si pár minut slávy a pak zase zhasne - zapadne do šedého průměru.....
Reagovat
Liverpool22
dnes od stavu 2:5 předváděla tenis z jiné galaxie a bylo radost se na to dívat - vymetala lajny, skvěle podávala, střílela tam neskutečný míče smile smile
Sorana nezvládla zápas v hlavě za stavu 5:2 si už asi myslela, že je hotovo a že Petru v pohodě porazí. Jenže Petra začala hrát vabank a Sorana začala mít broučky v hlavě - prostě vykapala psychicky.
Reagovat
Otmar
Taky si myslím, že se rozhodovalo za stavu 2:5. Tam ji Petra dokonale rozbourala sebevědomí a Sorana si přestala věřit. Já myslel, že takhle už Petru hrát neuvidím, ale mýlil jsem se rád. Klobouček do prachu!!!
Reagovat
Liverpool22
Petra dnes příjemně překvapila - hrála fakt suprově smile
Reagovat
Petra86
Je to tam, snad se zadaří i ve finále.
Reagovat
Dobry-den
První finále v Miami ve 33 letech. Takže ono to jde! Ty problémy s vlhkostí, astma a podobné kecy byly celé ty roky jen hloupé výmluvy. :))

Teď už vážně.
Gratulace k výhře, hezká otočka v prvním setu z 2:5 0:30 a 3:5 15:40. Po těch odvrácených setbolech už Petra soupeřku k ničemu nepustila, vůbec žádný výpadek až do konce! Nevídané. smile smile

Ve finále bohužel čeká hráčka s momentálně nejlepší formou na okruhu. Ale Rybakina proti Pegule přišla pětkrát o servis, takže když nebude mít zrovna svůj den, tak tam šance je. Hlavně, aby svůj den měla Petra.
Tak hodně štěstí. smile
Reagovat
aape
smilesmile
Reagovat
drabona
jsem už dlouho neviděl tak dobře hrát, chybí už jen třešnička na dortu. Pokud zahraje to co dnes, není se čeho obávat.
Reagovat
George_Renel
Moc velkých finála Petra neprohrála.............
Reagovat
frenkie57
Zítra to bude, doufám, pořádný mazec. Naše nejstarší(a také nejlepší) tenistka ve finále. Kdo by to byl čekal. Velká gratulace.smilesmile
Reagovat
aape
Petruško, jsi nejlepší, díkysmile smile
Reagovat
jurasekh
Dnes byla neskutečná, opravdu skvělásmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist