Favorizované australské Toyoty úvod sezóny nezastihl v nejlepší formě

I v letošní sezóně australského šampionátu je třeba hledat nejsilnější adepty na titul v rodině Batesových.

Synové někdejšího šampióna Neala Batese Harry a Lewis poslední roky vládnou tamní soutěžácké scéně. Výrazně jim k tomu pomáhá silné zázemí stáje Toyota Gazoo Racing Australia, kde vznikly atraktivní GR Yarisy AP4. Speciály jsou sice postavené dle specifických asijsko-pacifických pravidel, ale svou konstrukcí a designem se hodně podobají autům kategorie Rally2 a jistě se některé detaily promítnou i do továrním týmem připravovaného GR Yarisu Rally2. Za obhajobou titulu z roku 2019 vloni dobře vykročil Harry Bates. Štěstí jej opustilo v půlce roku. Ve dvou soutěžích po sobě jej zradila technika a do závěrečného podniku už nastupoval jako druhý v pořadí. Nepovedenou sezónu pak v Supercheap Auto Coffs Coast Rally zakončil velkou havárií, při které se ještě zranil jeho spolujezdec John McCarthy. Smůla vynesla do záře reflektorů jeho bratra Lewise, který do té doby zůstával v jeho stínu. Lewis toho v té sezóně zvládnul hodně. Vyhrál svou první soutěž australského mistrovství a na konci roku opanoval i mistrovství celé. Pro letošní sezónu si tak na GR Yaris AP4 může nalepit startovní číslo 1. Kromě těchto dvou oficiálních Toyot ale budou moci diváci sledovat v akci ještě jednu. S velkou pomocí Batesovy stáje ji postavil Jamie Luff, který se vloni blýsknul za volantem staršího Subaru. I s takovou technikou se mu podařilo dojet Gippsland Rally na čtvrtém místě. S Toyotou GR Yaris AP4 si ale minimálně při prvním startu moc nepomohl. Když už se první den dostal na čtvrtou příčku, srazil jej defekt na konec top ten. Ve druhém, samostatně bodovaném dnu začal Luff šestým místem, ale pak musel dvě zkoušky vynechat. Debut s novým autem tedy určitě nevyšel podle jeho představ, byť některé zajeté časy určitě nevypadaly špatně.

V úvodní soutěži, která se odehrála v Tasmánii, ale nejvíce propadly posádky speciálů Rally2. Těch na australské půdě hodně přibylo. Dvojici ještě novotou vonících Hyundaiů i20 N Rally2 dovezl businessman Peter Rullo. Do jednoho z nich se sám posadil a ten druhý přenechal svému synovi Alexovi. Mladý Rullo začal sbírat zkušenosti v rally teprve vloni, kdy jezdil s Mitsubishi Lancer EVO IX. Teď skočil rovnýma nohama do auta hlavní kategorie a v Buckby Škoda Launceston Rally začal solidně. Během první etapy postupně zrychloval a z konce top ten to vytáhnul čtvrtým časem v závěru až mezi pětku nejrychlejších. Druhý den to bohužel už s rychlostí trochu přehnal a hned v prvním testu jeho Hyundai skončil v příkopu. Jeho otec ale mohl být se synovým výkonem spokojen. Sám za celé dva dny zajel jen jeden čas v top ten a v konečném pořadí dnů se ani jednou do nejlepší desítky nedostal. Větší rychlostí se mohl pochlubit Thomas Clarke, který dal vlastními silami a za vzdálené pomoci M-Sportu zpátky do provozu vloni právě na tratích této tasmánské soutěže poškozený Ford Fiesta R5. První den měl hodně vzestupnou tendenci. Po třetím času v RZ 5 ale přišlo odstoupení. Druhý den Clarke sice dokončil, ale mezi nejlepších deset se nepodíval. V hodně dobrém světle se vloni prezentoval syn australského mistra z roku 2011 Justina Dowela Troy. Za volantem Hyundaie i20 G4 několik soutěží dokončil na stupních vítězů a v celkovém hodnocení sezóny mu pódium uteklo jen o pár bodů. Pro letošek povýšil a na šotolinových tratích kolem Launcestonu už proháněl Škodu Fabia Rally2 evo. Před startem sezóny směle prohlašoval, jak už s touto top technikou nebude čas se rozkoukávat. Opravdu začal rychle, třetím časem. Rychle ale také havaroval, už v druhé zkoušce. Třetí byl i na začátku druhé etapy, ale ani v ní nedokončil druhý test. Jeho bodové konto po startu sezóny stále zeje prázdnotou.

Daniel Gonzalez má ve startovním poli jedny z větších zkušeností s technikou Rally2. Do loňské sezóny nastoupil s Hyundaiem i20 R5 a dokončil ji za volantem Škody Fabia R5. V autě, které mu umožnilo se dostat do pětky nejrychlejších minulé sezóny, rozjel i tu letošní. Vyzdvihnout je třeba jeho vyrovnanost výkonů, ovšem s těmi nejrychlejšími se poměřovat nedokázal. Obě etapy dojel jako šestý. Nejvýše techniku této kategorie nakonec dokázal přeci jen posunout ten, který s ní má zdaleka nejvíce odjeto. Po čtyřech letech ale dal Luke Anear vale Fordu a v tasmánském podniku se objevil za volantem Fabie R5. V prvním dnu měl bohužel trochu pomalejší začátek, kdy se v první zkoušce ani nevešel mezi deset nejrychlejších. Nejrychlejší čas v závěrečném testu jej sice vynesl na pódium, ale druhé místo mu uniklo o nicotných 1,3 sekundy. Obzvlášť mrzet ho to muselo, když tím druhým byl Bodie Reading se starým Subaru Impreza WRX STI. Problémy soupeřů se sofistikovanější technikou Readingovi dokonce v půlce etapy vynesly vedení. Na druhém místě se tou dobou navíc pohyboval Eddie Maguire s obdobnou technikou. V druhé etapě už ani jeden z pilotů Subaru takový prostor nedostal a lepší byl tehdy Maguire, který to dotáhnul na pátou příčku. Že na vyhrání podniku australského mistrovství není potřeba technika Rally2 nebo AP4, to dokázal mistr z roku 2017 Nathan Quinn. Ten na tasmánské šotoliny vyrazil s Hyundaiem i20 G4 a hned v prvním testu dojel druhý. Pak bohužel ztratil tři minuty kvůli problému s poloosou a nejrychlejší čas v RZ 5 mu zajistil jen návrat do top ten. Samostatně bodovaný druhý den, to už byl jiný příběh. Na chvíli se do čela Quinn dostal už po druhém testu, ale pak předvedl skvělou show v odpolední sekci. Bohužel ze tří zkoušek nevyhrál jen tu nejpodstatnější, bodovanou Power Stage. Ale i na ní zaostal jen o 4 desetiny. Úplné maximum bodů to sice nebylo, ale porazit hlavně silnou dvojku Toyoty, to se rozhodně počítá. Harry Bates už v sobotu doplatil na problém, který jej vloni stál titul. Výfukové svody. Druhý den s Quinnem bojoval o vedení, ale už to samo o sobě je trochu neúspěch. Kde jsou časy jeho absolutní dominance. V neděli se ale nakonec po odpoledních problémech nevešel ani na pódium. Stejně jako na konci minulé sezóny jej musel zastoupit bratr Lewis. Ten s Yarisem vyhrál první dvě sobotní zkoušky, ale pak se propadl kvůli potížím se senzorem. V servisu mechanici Toyotě vrátili původní formu a úřadující mistr začal sezónu triumfálně. V neděli už ale Toyotě úspěch uniknul. Lewis ztrácel, vyhrál jen Power Stage a v etapě skončil třetí s odstupem dvou sekund za Anearem. Bez dominance japonské značky to ale rozhodně vypadá na zajímavější sezónu, než byly ty poslední.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!