Marseille znovu doma nezvítězila, proti Montpellieru zařídil bod Guendouzi

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Marseille znovu doma nezvítězila, proti Montpellieru zařídil bod Guendouzi
Mattéo Guendouzi proměnil penalty.
Mattéo Guendouzi proměnil penalty.
AFP
Olympique Marseille nezvítězil již ve čtvrtém soutěžním duelu na domácím stadionu v řadě, když v páteční předehrávce 29. kola Ligue 1 pouze remizoval s Montpellierem 1:1. Rozkouskovanou první půli střelecky otevřel Arnaud Nordin (24), ještě před přestávkou však zajistil Les Olympiens alespoň remízu proměněnou penaltou bývalý hráč Arsenalu Mattéo Guendouzi (23). Bod byl ovšem pro fotbalisty v bílém málo, zato hosté prodloužili sérii neporazitelnosti na sedm střetnutí.

Nordin si hned ve 12. minutě převzal balon na hranici ofsajdu a přízemní střelou propálil domácího brankáře. Poté fanouškům hostů pořádně zatrnulo, když na zemi po hlavičkovém souboji skončil Kiki Kouyaté, kterého museli zdravotníci odnést ze hřiště na nosítkách.

Hráčům v bílých dresech se nedala upřít snaha, jež přinesla ovoce ve 44. minutě. Ránu Alexise Sáncheze zblokoval rukou Mamadou Sakho a hlavní sudí po intervenci videorozhodčího nařídil penaltu. K té se postavil Guendouzi a milimetrově přesným pokusem k levé tyči vyrovnal.

Utkání Marseille – Montpellier 1:1

Ani ve druhém dějství nepůsobili hráči Marseille nikterak přesvědčivým dojmem. Hosté se evidentně spokojili s představou zisku bodu, takže zodpovědně bránili a čekali na protiútoky.

Jeden z nich se jim naskytl v 66. minutě, kdy Wahbi Khazri dostal naservírovaný míč do středu pokutového území, z výtečné pozice ale branku trestuhodně minul. Domácí si podobnou příležitost vytvořit nedokázali, proto nebylo překvapením, že se oba celky rozešly za remízového stavu.

Livesport hráč utkání: Arnaud Nordin (Montpellier)

Tabulka Ligue 1.
Livesport