eReport.sk
Súvisí Žitnej koniec so Sachsom?
Poslanec Smeru Marián Kéry, foto:eReport

VIDEO Kéry pre eReport: Stavanie Banderových pomníkov po celej Ukrajine je absolútne neprijateľné!

Stavanie Banderových pomníkov. Šéf zahraničného parlamentného výboru a člen predsedníctva opozičnej strany Smer-SD Marián Kéry upozorňuje, že médiá hlavného prúdu absolútne odmietajú diskusiu o príčinách vojny na Ukrajine. Bez jasne pomenovaných príčin sa však ešte žiadny konflikt v histórii ľudstva nevyriešil. Vládni politici príčiny, už keď o nich diskutujú, podľa Kéryho zjednodušujú.

Radikalizácia Ukrajiny?

Kéry pomenoval konkrétne napríklad nárast nacionalizmu a radikalizácie na Ukrajine od roku 2014. „Príčiny treba hľadať už v roku 2014. Odohral sa tam prevrat a prezident Janukovič musel utiecť z krajiny,“ povedal Kéry pre eReport. Za problém považuje aj ukrajinské velebenie extrémistu a nacionalistu Stepana Banderu. „Je pre mňa absolútne nepredstaviteľné, aby takémuto človeku stavali pomníky po celej Ukrajine,“ dodal Kéry.

Stavanie Banderových pomníkov

Vyspelý svet sa podľa neho od roku 2014 nezaoberal problémami, ktoré boli evidentné: „Vyspelý svet si zatváral oči pred nástupom nacionalizmu a radikalizmu.“

Krymské referendum bolo protiprávne

Aj keď sa často diskutuje o legalite referenda o oddelení Krymu od Ukrajiny, situácia je podľa Kéryho jasná. Strana Smer-SD anexiu Krymu neuznáva a v tom duchu znejú aj vyjadrenia pochádzajúce od sociálnych demokratov.

Zdroj: yt/eReport

„To je také isté, ako keby som akceptoval referendum, že sa južné Slovensko oddelí od Slovenska. Referendum by sa jednoducho muselo uskutočniť na celom území,“ vyjadril sa Kéry.

Nekonkurencieschopná EÚ?

Predseda zahraničného výboru sa čuduje, že si európski politici neuvedomujú, ako veľmi jednostranná politika škodí Únii. „Tými sankciami sa stalo to, že EÚ sa stala nekonkurencieschopnou a životná úroveň v EÚ klesá,“ myslí si Kéry.

Mohlo by vás zaujímať:

  1. Vláda strachu
  2. Fico bojuje aj o bratislavského voliča!

Poslanec dodáva, že z mnohých krokov EÚ profitujú USA, ktoré na konflikte majú zarábať v podobe dodávok zbraní a skvapalneného plynu. „Nemôže to byť jednostranná kapitulácia. Nemôžeme chcieť, aby Ukrajina akceptovala protiprávne požiadavky Ruska na územia. Ale rovnako tak nemôžeme akceptovať požiadavky Ukrajiny, ak sú prehnané,“ konštatuje.

V relácii „Bez cenzúry“ sa taktiež dozviete:

Mali Minské dohody získať Ukrajine viac času na prípravu na vojnu?

Má čínsky plán šancu na úspech v podobe začatia mierových rokovaní?

Funguje v USA zbrojárska lobby s vplyvom na vládu?

Prečo boli politici v politici v porovnaní s dnešnými vyzretejší?

Prekračuje vláda v demisii svoje kompetencie?


KOMENTÁRE ČLÁNKU :

VIDEO Kéry pre eReport: Stavanie Banderových pomníkov po celej Ukrajine je absolútne neprijateľné!

Odoberať
Upozorniť na
1 Komentár
Najnovšie
Najstaršie Najviac hlasovaných
Vložená spätná väzba pre všetky komentáre
Zobraziť všetky komentáre

Najnovšie