Nuo tylios svajonės iki realybės – K.Evansas vasarą prisijungs prie Lietuvos rinktinės (VIDEO) 26

Galingu žaidimu Kauno „Žalgirio“ gerbėjams šiame sezone prisistatęs amerikietis Keenanas Evansas nuo šiol taps svarbia mūsų šalies krepšinio dalimi – po Achilo sausgyslės traumos sparčiai sveikstantis gynėjas vasarą pretenduoja apsivilkti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės marškinėlius.

Krepšininkas pradėjo pilietybės dokumentų tvarkymą, dėl kurių laikinai paliko Kauną ir praėjusią savaitę išvyko į JAV. Tikimąsi, kad su Lietuvos krepšinio federacija (LKF) derinamas procesas bus sėkmingas ir įžaidėjas turės galimybę tapti natūralizuotu rinktinės žaidėju.

„Iš pradžių buvo tik tokie pamąstymai ir pasvajojimai, bet Keenanas pats išreiškė norą žaisti už Lietuvą. Kiek suprantu, galbūt šį procesą pastūmėjo ir tai, kad jis susirado lietuvę draugę, su kuria jis gal nori turėti rimtesnius santykius. Ta nauda tapo abipusė. Tuo labiau, kad eilę metų kalbame apie tai, kad Lietuvos rinktinei trūksta pajėgių įžaidėjų“, – naujienas komentavo šiais metais Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę pasaulio taurės turnyre treniruosiantis Kazys Maksvytis.

Praėjusią vasarą prie „Žalgirio“ prisijungęs krepšininkas greitai užkariavo gerbėjų širdis galingu žaidimu Eurolygoje. MVP ritmu turnyre žengusį K.Evansą sausio pradžioje sustabdė Achilo sausgyslės trauma, tačiau pats žaidėjas greitai pamilo Lietuvą ir džiaugėsi galimybe prisijungti ir prie nacionalinės komandos.

„Šnekėjome su treneriu, jis buvo užsiminęs apie tai ir anksčiau. Iš pradžių galvojau, kad jis juokauja, bet jis kalbėjo rimtai. Susisiekiau su agentu, pradėjome rinkti informaciją ir aiškintis, ar viskas gali tapti oficialu. Pamatėme, kad yra galimybė viską sutvarkyti oficialiai ir pradėjome tvarkyti dokumentus. Šiandien treneris pradžiugino su puikiomis žiniomis – Lietuva”, – tvirtino krepšininkas.

Liepos mėnesį Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidatai pradės prasiruošimą rugpjūčio 25 – rugsėjo 10 dienomis Filipinuose, Indonezijoje ir Japonijoje vyksiančiam pasaulio taurės turnyrui. K.Evansas į pirmąją rinktinės stovyklą turėtų atvykti laiku ir jau pasveikęs po sunkios traumos.

„Pagal gydymo planus jis turėtų pasveikti birželio mėnesį. Jis netgi tuos planus lenkia. Tikimės, kad nuo liepos mėnesio jis galės pilnavertiškai prisijungti prie treniruočių“, – tvirtino K.Maksvytis.

Pats žaidėjas išliko pozityvus dėl prisijungimo prie rinktinės laiku ir tikino, kad žaidimas su Lietuvos rinktinei padės pasiruošti ir dar vienam sezonui su „Žalgiriui“.

„Palaikymas, kurios sulaukiau „Žalgiryje“, yra nuostabus. Sakiau daugybę kartų, kad čia sirgaliai – geriausi. Manau, kad iki rinktinės stovyklos man pavyks sugrįžti į ritmą. Tiesiog kiekvieną dieną turiu ruoštis vasarai. Galų gale, vasara padės pasiruošti ir kitam sezonui. Stengiuosi būti, kuo stipresnis, kad galėčiau padėti kitą sezoną „Žalgiriui“ ir, aišku, rinktinei“, – aiškino K.Evansas.

Komentarai

  1. Ronaldas

    Pasakykite kad tai ne balandžio 1 pokštas

  2. Adomas

    Labai gerai, kad prisijungs prie lietuvos rinktines

  3. Edmundas

    Su balandzio 1ja

  4. Jonas

    Pokštas balandžio pirmoji

  5. Anonimas

    Jeigu nėr parašyta, kad „Juokaujam! Su balandžio 1-a“, tai reiškia, jog ne pokštas :’)

  6. Nijolė

    Kažkodėl įtariu, kad balandžio 1-oji!

  7. vardas

    per gerai kad butu tiesa..

  8. Balandzio1

    😄😃

  9. Hyper

    Tai butu nuostabu, jei ne balandzio 1 pranestu :-)

  10. 💚💚💚

    O, kad tai būtų tiesa…🤗

  11. Balandis

    Su jumoro ir satyros dieną!(;-;)

  12. Mantas Bajrčius

    Ar tikrai?!?!🟩⬜️🟩⬜️🇱🇹🔥

  13. Rolas

    Ir Lebronas prisijungs

  14. Jeru°

    Aprils Fools Day, visus su balandžio 1 D

  15. Pokštas

    Jei tai tik pokštas, tai žiaurokas. Išgiriama Lietuva, Žalgirio fanai ir jei tai tik balandžio pirmosios pokštas, tai suprasti tai kaip visiška apgaulę ir, kad tai ką sako nėra tiesa? Dėl atstovavimo rinktiniai kaip ir nelabai realu, nes pilietybės pas mus išduodamos už nusipelnymai Lietuvai, o ne už norą atstovauti rinktinėms. Evans apart puikios sezono pradžios kažkaip kitaip nuopelnų Lietuvai juk nepadarė. Tai jau dėl vien šito suabejočiau tikrumu. Žinant kaip Žalgiris mėgsta pokštus tikėčiau labiau, kad tai tik Balandžio pirmosios „prikolai“ :) Nors prisipažinti tenka, kad iš pradžių pagavo ir mane, būtų per gerai, kad tai būtų tiesa, nors kilo mintis dėl merginos net pilietybę keisti…? :)

  16. Antanas

    Nepokstaukit taip! Per riebus pokstas. Ar jau brazdeiki metam is rinktines?

  17. Antanas

    Fanai uz tokius prikolus neatleis! Geriau jau turetumet kontrakta kitam sezonui Evansui…

  18. Mantas

    Jis jau kiek ilgai su trauma sėdi ir nežaidžia tai iki vasaros gali net neatgaut sportinės formos tai ką čia dar galvot apie rinktinę.

  19. Pokštas

    nepavykes, labai jau tema jautri

  20. REMIGIJUS

    labai kietai to reikia lietuvai kad laimetu auksa

  21. REMIGIJUS bus stipri rinktine okei

    labai kietai to reikia lietuvai kad laimetu auksa

  22. Leketiskis

    Šiuo metu kanadoje atostogauju, kas yra 10h anksčiau. Kovo 31d. Vakare pasirodžius naujienai galvoju, bomba. Tada susivokiau, šian visą dieną laukiu paneigs ar ne. Kadangi tik žalgiris skelbia ir jokie portalai nepasigavo įtariu jog pokštas. Tokie dalykai greičiau nuleakintų nei oficialiai paskelbtumėt ;)

  23. Akvilė

    Nerealiai geros žinios❤️💚🤍😁🥰

  24. Vitalijus

    Tai aišku, kad tai pokštas, bet jei tai tiesa nežinau kosmosas.

  25. Jaukis

    Leketiskis, apie tai skelbė ir Delfi ir 15min ir pan., bet visi rašė, kad tai pokštas ir pan. Lietuvoje pilietybė suteikiama pagal šias sąlygas: turi mokėti lietuvių kalbą, turi bent 10 m. nuolatinę vietą Lietuvoje turėti, turi nuolatinę darbo vietą ir t.t., turi išlaikyti Konstitucijos egzaminą ir t.t. Tai jau vien pagal kelis punktus Evans neatitinka reikalavimų. O išimties tvarka suteikią prezidentas Lietuvos Respublikos pilietybę nusipelniusiems Lietuvai užsienio valstybių piliečiams išimties tvarka. Evans nieko tokio nepadarė. Tai vien tai vadovaujantis galima suprasti, kad tai pokštas.

  26. Staska

    Aš girdėjau(ant suoliuko bobutėsšnekėjo), kad ir Kauno mero Matijošaičio anūkas 2.18 cm.taip pat kviečiamas į rinktinę, bet užsiprašė puse lemo.