eReport.sk
Sme v nebezpečenstve
Prezidentka SR Zuzana Čaputová. Zdroj: tasr

Publicista vyslal varovanie Čaputovej: TOTO jej môže iba poškodiť! Ona má čas


Publicista vyslal varovanie Čaputovej. Prezidentku vraj nič nenúti k tomu, aby sa v najbližších týždňoch vyjadrovala k svojej opätovnej kandidatúre. V jej záujme je zverejniť svoje rozhodnutie až po vymenovaní novej vlády na jeseň. V TASR TV to povedal publicista Juraj Hrabko.

Mohlo by vás zaujímať:

  1. Demokratická cenzúra
  2. Sloboda prejavu hrozbou?
  3. Kedy zareagujete na kauzu Záleskej?
  4. Zákon a poriadok

Momentálne sú podľa neho hlavnou politickou prioritou predčasné parlamentné voľby a kľúčovou úlohou prezidentky je svojou nadstraníckou autoritou garantovať činnosť dočasného kabinetu. „Zodpovedá za vládu, je to jej vláda a problémy budú skôr iba pribúdať,“ upozornil Hrabko.

Ona má čas, uviedol Hrabko na adresu prezidentky

Po zverejnení rozhodnutia sa z prezidentky stane buď kandidátka, ktorá bude súčasťou predvolebnej kampane do najvyššej štátnej funkcie, alebo dosluhujúca prezidentka, ktorá už v úrade nechce pokračovať. „Pokladal by som za chybu pani prezidentky, keby v najbližších týždňoch oznámila rozhodnutie, či bude alebo nebude kandidovať. Je to irelevantné a môže jej to iba poškodiť,“ konštatuje Hrabko.

Na rozdiel od protikandidátov, úradujúca prezidentka sa podľa neho nemusí predstavovať verejnosti a dostatok publicity jej prinesie výkon funkcie. „Ona má čas, môže pokojne odovzdať kandidatúru päť minút pred záverečnou,“ dodal.

V parlamente to už lepšie nebude

Dianie v Národnej rade SR je podľa Hrabka úplne determinované neoficiálnou predvolebnou kampaňou. „Bez ohľadu na to, aký je konkrétny termín predčasných volieb, straníci sa už budú v parlamente predbiehať v populistických návrhoch. Lepšie to už nebude. Až do septembra môžeme očakávať skôr šou ako robenie politiky,“ poznamenal.

Opätovné predloženie návrhu na vyplácanie odmien za účasť vo voľbách zo strany Igora Matoviča (OĽANO) Hrabko považuje za obídenie zákona o rokovacom poriadku. „Rokovací poriadok treba vnímať v celistvosti, a hlavne treba vnímať aj účel. A ten je, aby parlament nebrzdili stále dookola podávané rovnaké návrhy zákonov,“ konštatuje Hrabko.

Publicista reagoval aj na návrh Republiky

Návrh zverejňovať zápisnice o priebehu a výsledku hlasovania vo volebnom okrsku od poslanca Eduarda Kočiša (nezaradený) z mimoparlamentnej Republiky má podľa Hrabka chyby, ale cieľ posilniť transparentnosť volieb by podľa neho nikomu prekážať nemal. „Nevidím nič zlé na tom, aby boli zápisnice zverejňované aj takýmto spôsobom,“ poznamenal s tým, že by sa táto téma nemala zneužívať v predvolebnom boji.

Zdroj: tasr

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Publicista vyslal varovanie Čaputovej: TOTO jej môže iba poškodiť! Ona má čas

Odoberať
Upozorniť na
3 Komentáre
Najnovšie
Najstaršie Najviac hlasovaných
Vložená spätná väzba pre všetky komentáre
Zobraziť všetky komentáre

KOMENTOVALI STE:

Aktuálne