Spojte se s námi


Tenis

Kvitová po obratu v prvním setu porazila rumunskou soupeřku a v Miami si zahraje finále

Petra Kvitová v prvním kariérním semifinále na prestižním turnaji v Miami vyzvala rumunskou tenistku Soranu Cîrsteaovou. Česká lvice se vymanila z počátečních problémů v úvodním setu a v tom druhém už v klidu potvrdila svůj postup do finálového boje.

Publikováno

dne

Petra Kvitová v prvním kariérním semifinále na prestižním turnaji v Miami vyzvala rumunskou tenistku Soranu Cîrsteaovou. Česká lvice se vymanila z počátečních problémů v úvodním setu a v tom druhém už v klidu potvrdila svůj postup do finálového boje. O titul se utká s Jelenou Rybakinovou.

Kvitová v předešlém průběhu Miami Open presented by Itaú 2023 postupně přešla přes krajanku Lindu Noskovou, Chorvatku Donnu Vekićovou a ruské hráčky Varvaru Gračovovou s Jekatěrinou Alexandrovovou.

Cîrsteaová, jíž na žebříčku WTA patří 74. místo, odehrála o jedno utkání více. Všechna ovládla ve dvou setech. Konkrétně porazila Fernandu Contrerasovou z Mexika, Caroline Garciaovou z Francie, Češky Karolínu Muchovou s Markétou Vondroušovou a Bělorusku Arynu Sabalenkovou.

Páteční semifinále se nejprve lépe vyvíjelo pro Rumunku. Poté, co české dvojnásobné vítězce Wimbledonu sebrala podání, dostala se dokonce do vedení 5:2. Koncovku však nezvládla. Světová dvanáctka vyhrála pět her za sebou a úvodní sadu tak opanovala v poměru 7:5.

V rámci druhého dějství přišel důležitý moment hned na začátku, když rodačka z Bukurešti znovu neudržela servis. A protože si následně nevypracovala ani žádný brejkbol, mohla si poměrně v poklidu tenistka z Fulneku dojít pro postup.

Po celkovém výsledku 7:5 a 6:4 nečeká Petru Kvitovou ve finále lehká práce. V sobotu v něm narazí na sedmou hráčku světa Jelenu Rybakinovou, která má aktuálně také dobrou formu.

Třiadvacetiletá hvězda z Kazachstánu navíc může zkompletovat tzv. Sunshine Double. Před dvěma týdny totiž získala titul v Indian Wells.

Vzájemná bilance Kvitové s Rybakinovou je vyrovnaná. Zatímco loni v Ostravě zvítězila Kazaška, v lednu v Adelaide se z výhry radovala jedna z nejlepších českých tenistek historie.

Mezi muži si účast ve finálovém klání zajistil v třísetovém souboji dvou Rusů Daniil Medveděv, který zdolal Karena Chačanov. O druhém finalistovi rozhodne sobotní španělsko-italský duel úspěšných mladíků, a to Carlose Alcaraze s Jannikem Sinnerem.

Zdroj: WTA, ATP

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.