Djokovič se vrátí na tenisový trůn. Alcaraz v Miami nestačil na Sinnera

ČTK ČTK
1. 4. 2023 9:02
Španělský tenista Carlos Alcaraz prohrál v semifinále turnaje v Miami 7:6, 4:6, 2:6 s Italem Jannikem Sinnerem a přijde o první místo v žebříčku, na které se po dvou týdnech vrátí Srb Novak Djokovič.
Mar 31, 2023; Miami, Florida, US; Carlos Alcaraz (ESP) falls to the court after diving for a shot against Jannik Sinner (ITA) (not pictured) in a men's singles semifinal
Mar 31, 2023; Miami, Florida, US; Carlos Alcaraz (ESP) falls to the court after diving for a shot against Jannik Sinner (ITA) (not pictured) in a men's singles semifinal | Foto: Reuters

Devatenáctiletý Alcaraz se dostal do čela pořadí ATP Tour před dvěma týdny po triumfu v Indian Wells a páteční porážkou přišel o šanci na obhajobu loňského titulu na Floridě i o takzvaný Sunshine Double.

Finalista Miami Open z roku 2021 Sinner se v neděli o nejcennější titul v kariéře střetne s Daniilem Medveděvem, jenž v ruském semifinále zdolal ve třech setech Karena Chačanova. Bývalá světová jednička je ve finále na pátém turnaji za sebou, Sinnera porazil ve všech pěti vzájemných zápasech.

Djokovič v Indian Wells ani Miami nestartoval, neboť nezískal výjimku z očkování proti koronaviru, které je dosud pro cizince pro vstup do USA povinné.

Semifinálovou porážkou skončila Alcarazova vítězná série deseti zápasů, během nichž navíc neztratil ani set. V pátečním utkání se potýkal i se zdravotními potížemi: v druhém setu si zavolal lékaře na ošetření prstu na ruce a na začátku třetího setu ho začaly chytat křeče.

Novinářům Alcaraz řekl, že křeče se ozvaly po návratu z pětiminutové pauzy na toaletu po prohrané druhé sadě. "Věděl jsem, že to nebude dobré, na pět minut z toho vypadnout. Měl jsem své potíže," uvedl Španěl, jenž v zápase udělal devět dvojchyb a celkem 27 nevynucených chyb.

"Je to těžká porážka, ale byl to od obou skvělý zápas. Ztráty prvního místa žebříčku a Sunshine Double je samozřejmě škoda, ale myslím, že mám před sebou ještě spoustu let, kdy se mi to může podařit," dodal Alcaraz.

Jednadvacetiletému Sinnerovi se podařilo Alcarazovi oplatit dva týdny starou semifinálovou porážku z Indian Wells. "Samozřejmě jsem pro dnešek některé věci změnil. Je to rozhodně jedna z mých největších výher. Ve druhém setu jsem viděl, že má problémy, tak jsem na něj zatlačil," řekl jedenáctý tenista světového žebříčku, jenž v Miami před dvěma lety podlehl ve finále Polákovi Hubertu Hurkaczovi.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):

Muži (dotace 10,2 milionu dolarů):

Dvouhra - semifinále: Sinner (10-It.) - Alcaraz (1-Šp.) 6:7 (4:7), 6:4, 6:2.

 

Právě se děje

Další zprávy