Pozornosť médií v súvislosti s prestupmi si včera ukradol Leo Messi, ale Argentínčan nie je jediným futbalistom, ktorého sa v Barcelone snažia získať. Katalánci pracujú aj na príchode ďalších hráčov a jedným z nich je Ilkay Gündoğan. Aj v tomto prípade však existujú určité problémy.

Gündoğan sa stal prestupovým cieľom FC Barcelona nielen kvôli končiacej sa zmluve, ale aj preto, že sa do klubu hodí pozične. 32-ročný hráč môže hrať takmer na akejkoľvek pozícii v strede poľa a predovšetkým by ako kreatívny a technicky dobrý záložník mohol odbremeniť Pedriho. Sám Xavi včera priznal, že pri absencii záložníka chýba hráč, ktorý by bol schopný poslať finálnu prihrávku. Barcelona má však so získaním Gündoğana určité problémy. Gerard Romero informuje, že stredopoliar nesúhlasí so špeciálnou klauzulou o hosťovaní v prípade problémov s registráciou. Na druhej strane katalánsky denník Sport informuje, že Gündoğanove finančné požiadavky sú príliš vysoké na platové možnosti Blaugranas. Dokonca ani Manchester City mu nebol ochotný zaplatiť sumu, ktorú očakával. Veterán požaduje vysoký bonus aj za podpis zmluvy.

K Gündoğanovej budúcnosti sa vyjadril jeho agent: "Stále neexistuje žiadna dohoda so žiadnym klubom. Ilkay sa v posledných týždňoch sústredí len na Manchester City a narodenie svojho syna. Teraz je v záverečnej a rozhodujúcej fáze sezóny a na to sa sústredí. To, kde bude Ilkay hrať v budúcej sezóne, je stále otvorená téma," povedal Ilhan Gündoğan, strýko a zároveň zástupca stredopoliara, ktorý sa už vo februári stretol s Mateu Alemanym a Jordim Cruyffom. Podľa Romera bola dohoda s Barcelonou takmer sfinalizovaná, ale agent 32-ročného hráča zrejme mieni vytiahnuť z Barcelony lepšiu ponuku s takýmito vyhláseniami. Je možné, že Barcelona sa napokon bude sústrediť primárne na návrat Messiho.

Správy naznačujú, že Gündoğan teraz chce stabilitu v poslednej veľkej zmluve svojej kariéry. Barcelona je schopná splniť jeho požiadavky, pokiaľ ide o dĺžku zmluvy (dva roky), ale problémom je plat hráča. Vzťahy medzi oboma stranami sú však dobré a nemecký reprezentant by sa rád pripojil k Blaugranas, takže sa možno podarí dosiahnuť dohodu. Podľa správ by sa mal Gündoğan rozhodnúť v apríli. Situácia stredopoliara sa dotýka aj ďalších. Podľa britského The Mirror Manchester United pozorne sleduje, či 32-ročný hráč neskončí na Camp Nou, pretože v tom prípade sa Angličania pokúsia kúpiť Frenkieho de Jonga. Nezdá sa však, že by bol Holanďan momentálne na predaj za akúkoľvek sumu.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2023-04-01 12:01:00
Jedna z najhorsich rozhodnuti sportovca, agent je z rodiny, prip. kamarat.
kluc Premium
2023-04-01 12:14:51
Vysoký plat, bonus a príde kreatívny Messi tým pádom Gundogan nemusí chodiť...