Podľa katalánskeho denníka Sport sa o Alejandra Baldeho, ktorý je takmer dohodnutý na novej zmluve, zaujímajú európske veľkokluby na čele s londýnskou Chelsea. V Barcelone však vládne optimizmus.

Pre FC Barcelona, samotného hráča aj jeho agenta Jorgeho Mendesa je prioritou uzavretie novej zmluvy, ktorá je už takmer dohodnutá, ale známe problémy s finančným fair play bránia jej zaregistrovaniu. Podľa denníka, ak sa ukáže, že Barcelona bude potrebovať peniaze, môže si byť istá, že klub dostane za ľavého obrancu lukratívne ponuky, z ktorých jedna by mohla prísť z Chelsea.

Barcelona už niekoľko mesiacov pracuje na novej zmluve pre 19-ročného hráča do roku 2027. Balde sa chce platovo vyšplhať na úroveň Pedriho či Ansu Fatiho, ktorí predĺžili zmluvy v minulej sezóne. Klub čaká ešte veľa práce, aby mohol konečne zaregistrovať Baldeho novú zmluvu, ale panuje optimizmus, že súčasná ponuka je dostatočná.

Na druhej strane môže byť záhadou, prečo sa práve Chelsea zaujíma o odchovanca La Masie, keď má v kádri ďalšieho odchovanca Barcelony Marca Cucurellu, za ktorého minulé leto zaplatila 65 miliónov eur, a Bena Chilwella na poste ľavého obrancu. Obaja však Grahama Pottera nedokážu presvedčiť. Barcelona medzitým verí, že do konca sezóny oznámi predĺženie zmluvy, ale bude si musieť počkať na jej registráciu.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-04-01 10:56:29
Chelsea má v hľadáčiku polovicu hráčov Európy 😂
2023-04-01 20:32:40
Tak za cucurellu dát 65 mega je fakt úplně mimo. To za Aleňu by mohli dát 100 a za baldeho 120. Ale nepředával by som ho. Má malý plat velký entuziasmus a aspoň na lavom Beckovi máme vystarano