Spojte se s námi


Fotbal

Záchranářské dostihy Premier League: Crystal Palace má nejlehčí los z celé ligy

Dvoutýdenní pauza od anglického fotbalu = ideální čas na sumarizaci vyrovnané spodní části tabulky. Nyní zbývá do návratu Premier League pár posledních desítek minut. Poslední celek tabulky ztrácí na 12. Crystal Palace jen čtyři body, a právě Seagulls si v prvním díle nové rubriky rozebereme.

Publikováno

dne

Dvoutýdenní pauza od anglického fotbalu = ideální čas na sumarizaci vyrovnané spodní části tabulky. Nyní zbývá do návratu Premier League pár posledních desítek minut. Poslední celek tabulky ztrácí na 12. Crystal Palace jen čtyři body, a právě Eagles si v prvním díle nové rubriky rozebereme.

Crystal Palace se do boje o záchranu dostal špatnou formou od mistrovství světa. Naposledy vyhrál na Silvestra, od té doby 13 utkání čeká na tři body. Tradiční účastník Premier League tak překvapivě zaplul blízko pásmu sestupu a sáhl ke změně trenéra.

Nechtěná legenda

Trenérského greenhorna Patricka Vieiru nahrazuje Roy Hodgson. Legenda klub vedla v posledních letech, kdy se Eagles pravidelně vyhýbali stresu o sešup do Championship. V létě mu bude už 76 let a byť má u fanoušků velké jméno, z jeho opětovného povolání příliš nadšení nebyli.

Závěr ročníku 2020/21 Hodgson svým staromódním a nemoderním 4-4-2 málem promrhal a Palace málem zamotal do krutého boje o záchranu. Tři výhry ze 13 posledních kol naznačily, že je čas na změnu. Přišel Vieira s atraktivním fotbalem, který ale po MS i kvůli těžkému losu přestal vynášet body.

Hvězdy, je třeba zabrat!

Rozhodně nelze dávat vinu pouze Vieirovi. Jeho největší klenot Wilfried Zaha se po obnovení sezóny více vzteká než střílí góly, Eberechi Eze se po uzdravení též příliš nerozjel. To samé Odsonne Édouard a Jean-Philippe Mateta, dva produktivní střelci, kteří jsou ale letos naprosto nuloví.

Je skoro až neuvěřitelné, jaká sestava by šla z ofenzivních možností Palace postavit. A to jsme ještě nezmínili Jordana Ayewa a Michaela Oliseho. Pokud by se takto nabitý útok podpořený slušnou zálohou i obranou nezachránil, byla by to ostuda.

Plán do zbytku sezóny

Eagles nyní nezbývá nic jiného, než uklidit to, co si sami ušpinili. Z klidných zápasů ve středu tabulky vskutku hrají o účast v příštím ročníku, přestože v případě záchrany mohou následující sezónu s mladou obranou a dobrým útokem myslet i na TOP 4.

Los má Crystal Palace z celé ligy nejlehčí. Z velké šestky ho čeká pouze Tottenham, poté hraje se všemi osmi týmy pod ním v tabulce.

Leicester, Everton. West Ham, Nottingham a Bournemoith má navíc doma. Jednoduše vše nasvědčuje tomu, že Eagles ze sestupových vod mohou klidně do posledních kol vyplavat.

Zdroj: Premier League

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.