Xavi: Roberta musíme viac hľadať

Zdieľať:

Po reprezentačnej prestávke sa nám opäť vracia klubový futbal a dnes nás čaká náročný zápas proti súperovi s novým trénerom. Prečítajte si tlačovú konferenciu Xaviho Hernandeza pred zápasom.

Zápas
“Je to ťažké, keď dôjde k zmene trénera. Videli sme, ako hrali ich predchádzajúce zápasy. Budú extra motivovaný. Nebude to ľahká cesta von.”

Messiho návrat
“Myslím si, že teraz nie je čas hovoriť o Messiho návrate. Často hovorím s Leom, ale teraz nie je ten správny čas. Ani pre dobro Lea, ani pre dobro klubu. Je to téma, ktorou sa zaoberáme. Dúfajme, že sa budeme môcť v Barcelone akýmkoľvek spôsobom opäť spoľahnúť na Lea. Je to klub jeho života.”

Ansu Fati
“Hovoril som s ním. Čo ma znepokojuje, je Ansu, nie jeho otec alebo jeho rodina. Je v poriadku.  V čase, keď som bol hráčom, som videl podobné situácie . Je to skvelý chlap, ktorý vie, čo hovorí.”

Bori Fati
“Toto sa deje celý náš život. Môžeme sa mýliť.  Dôležité je, aký je Ansu. Je v poriadku a myslím si, že bude dôležitý.”

Messi
” To závisí od Lea. Vo futbale urobil všetko. Vyhral všetko. Ak sa chce vrátiť a má túto vôľu, budeme sa musieť porozprávať. Ak sa rozhodne, že chce prísť späť, budeme ho počúvať. Ak je to tak, urobím prvý krok aby sa vrátil.”

Uvažujete o Clásicu s Araujom?
“Záleží na pocitoch. Je to prvý deň, kedy pracuje s tímom. Je plne oddaný Barce a svojmu tímu. Porozprávame sa s ním zajtra.”

Aleix na zozname
“Bol by povolaný aj predtým, ale mal zranený členok. Mám ho rád, tak ako Alarcón, ako Pablo, ako Estanis aj on má talent. Má tú poslednú prihrávku, ktorú potrebujeme bez Pedriho.”

Si zamilovaný do Messiho?
“Áno, samozrejme. Nechápte to zle. Videl som ho rásť, bol to môj spoluhráč. Pre mňa je ukážkový. Zaslúžil by si ‘posledný tanec’, ako Michael Jordan. Ľudia sú nadšení a ja som na to hrdý.”

Zlepšiť útok
“Musíme generovať viac vecí v útoku. Viac hľadať Roberta.”

Ansu Fati
“Chápem jeho otca. Mám empatiu. Prežil som to. Má za sebou veľmi dobré tréningy. Dôležité je, že Ansu je šťastný. Všetci môžeme robiť chyby.“

Pivot Eric
“O tejto pozícii pre Erica som premýšľal už dlho. Je to trochu ako to, čo sa stalo s Rafom Márquezom. Dobrá rozohrávka, dobrý pohyb. Dokáže sa prispôsobiť pozícii pivota.”

zdroj: BarcaTV/Marca
foto: Twitter FCB 

 

Najnovšie články od Marek Kovac (zobraziť všetky)