eReport.sk
Poslanci NRSR vľavo Igor Matovič a vpravo György Gyimesi (obaja OĽaNO).
Poslanci NRSR vľavo Igor Matovič a vpravo György Gyimesi (obaja OĽANO). Foto: tasr

Berie ohľady na Alianciu. Gyimesi: Nechcem byť tým, ktorý stranu rozbije na franforce

Berie ohľady na Alianciu. Poslanec za OĽANO György Gyimesi je voči strane, ktorá združuje predovšetkým niekdajší Most-Híd a SMK ohľaduplný. Zároveň platí, vôbec nemá isté miesto na kandidátke medzi politikmi reprezentujúcimi maďarskú menšinu.

Mohlo by vás zaujímať:

  1. Blaha je blázon
  2. Z čoho splatia kampaň?
  3. Nie je korupcia ako korupcia?

Gyimesi sa zatiaľ s platformou SMK z mimoparlamentnej strany Aliancia nedohodol na prípadnom spoločnom postupe v parlamentných voľbách či na mieste na kandidátke. Tvrdí, že nežiadal byť lídrom kandidátnej listiny. So zvyšnými platformami Aliancie nerokoval.

Rokovanie so zvyšnými platformami zatiaľ nerieši

„Rokujem s jednou z platforiem strany Aliancia, ale sú tam ešte ďalšie dve platformy,“ podčiarkol Gyimesi. V prípade, ak by sa dohodli, že na kandidátke strany má miesto, bol by rád, ak by to povedali všetky jej tri platformy. „Nechcem byť tým, ktorý stranu rozbije na franforce,“ deklaroval. Zatiaľ neinicioval stretnutie so zvyšnými platformami strany. „Kým sa nedohodnem s najsilnejšou platformou, zbytočne budem rokovať s ostatnými dvoma,“ podotkol.

Bude rešpektovať dohodu so stranou Simona

Upozornil, že podľa relevantných prieskumov to vyzerá tak, že ak sa všetci nespoja, strana v parlamente nebude. Na margo spolupráce Aliancie s Maďarským fórom Zsolta Simona uviedol, že ak sa dohodnú, neostáva mu nič iné, ako to rešpektovať.

To, že je súčasťou klubu OĽANO a zároveň rokuje so stranou Aliancia, sa podľa Gyimesiho nevymyká žiadnym štandardom a nevidí v tom problém. Predseda strany je podľa jeho slov informovaný o tom, že sa s SMK stretol. Na otázku, či bude kandidovať za OĽANO, ak sa s Alianciou nedohodne, odpovedal, že zatiaľ žiadnu dohodu nemá.

Sólymos podporí spoločný postup s Maďarským fórom

Republikové predsedníctvo Aliancie počas týždňa „v záujme vytvorenia spoločnej kandidátnej listiny maďarských strán“ odsúhlasilo rozšírenie názvu strany na Aliancia-Maďarské fórum. László Sólymos z Aliancie už minulý víkend avizoval, že platforma Most-Híd bude presadzovať, aby Aliancia a Maďarské fórum išli do predčasných volieb spoločne.

Zdroj: tasr


KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Berie ohľady na Alianciu. Gyimesi: Nechcem byť tým, ktorý stranu rozbije na franforce

Odoberať
Upozorniť na
1 Komentár
Najnovšie
Najstaršie Najviac hlasovaných
Vložená spätná väzba pre všetky komentáre
Zobraziť všetky komentáre

Najnovšie