eReport.sk
Na kombosnímke zľava Roman Mikulec a Juraj Krúpa.
Na kombosnímke zľava Roman Mikulec a Juraj Krúpa. Foto: tasr

Saskár nerozumie Hamranovi, pustil sa aj do Mikulca: Je ako primár s falošným diplomom!

Saskár sa pustil do Mikulca. Šéf parlamentného brannobezpečnostného výboru ministra vnútra prirovnal k „fejkovému“ primárovi na kardiocentre! Môže operovať, ak absolvoval iba kurz prvej pomoci? – naznačil takúto otázku bývalý poslanec OĽANO.

Šéf parlamentného brannobezpečnostného výboru Juraj Krúpa (SaS) avizuje zvolanie mimoriadneho zasadnutia k údajnej neoprávnenej manipulácii šéfa rezortu vnútra Romana Mikulca s utajovanými skutočnosťami zo zahraničia. Uviedol to vo štvrtkovej relácii TV Joj Na hrane.

Mohlo by vás zaujímať:

  1. Hamran pre Startitup
  2. Kurilovská by mala vraj vyvodiť zodpovednosť za postrelenie študentky.
  3. Hranice bez hraníc..
  4. Mikulcov nákup smrdí korupciou

Nezaradená poslankyňa a podpredsedníčka mimoparlamentného Hlasu-SD Denisa Saková si myslí, že ide o Mikulcovo ďalšie zlyhanie.  „Je neakceptovateľné, aby naďalej zostal na svojej stoličke,“ povedala. Konať by podľa nej mala i prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Mikulcov rezort sa ohradzuje

„Minister vnútra sa osobou oprávnenou na oboznamovanie sa s utajovanými skutočnosťami stal vymenovaním do funkcie,“ tvrdí Mikulcov rezort na svojom webe. Zároveň „apeluje na zdržanlivosť vo výrokoch a výkladoch ustanovení k problematike ochrany utajovaných skutočností.“

Krúpa ministra prirovnal k „fejkovému“ primárovi

Krúpa sa aj na svojej sociálne sieti tvrdo do Mikulca obul. Ministra vnútra v ňom prirovnal k primárovi s falošným diplomom. Tvrdí, že Mikulcov pokus o vysvetlenie kauzy manipulácie s utajovanými skutočnosťami, je smiešny.

„Pri akceptovaní takéhoto vysvetlenia by sme dospeli do situácie, že primár na kardiocentre môže operovať pacientov napriek tomu, že ma falošný diplom, lebo absolvoval kurz prvej pomoci. Alebo pilot Airbusu hoci nikdy neprešiel riadnym zaškolením a výcvikom, môže riadiť tohto kráľa vzduchu. Lebo ako chlapec staval modely lietadielok,“ upozornil bývalý poslanec za OĽANO.

Zdroj: fb/jurajkrupanrsr

Diskutujúci sa dotkli aj vyšetrovania vraždy Daniela Tupého. Saková zopakovala, že komunikácia prezidenta Policajného zboru Štefana Hamrana v tejto veci bola neprípustná. „Hamran sa vôbec nemal vyjadrovať k živému vyšetrovaniu,“ skonštatovala.

Hamranova komunikácia Krúpovi nedávala zmysel

Krúpa reagoval, že komunikácii policajného prezidenta neporozumel.Nedávalo mi zmysel, akým spôsobom mala komunikácia vplyv na chytenie či zaistenie páchateľa,“ podotkol. Ocenil však prácu vyšetrovateľov. „Vyšetriť po 18 rokoch takýto náročný prípad je veľký úspech,“ doplnil.

Poslanci sa rozprávali aj o návrhu zavedenia odmeny 500 eur za účasť v tohtoročných parlamentných voľbách. Obaja s ním nesúhlasia. Ide podľa nich o populistický návrh. Saková poukázala, že príspevok by mali radšej dostať všetci ľudia pod hranicou chudoby.

Zdroj: tasr


KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Saskár nerozumie Hamranovi, pustil sa aj do Mikulca: Je ako primár s falošným diplomom!

Odoberať
Upozorniť na
2 Komentáre
Najnovšie
Najstaršie Najviac hlasovaných
Vložená spätná väzba pre všetky komentáre
Zobraziť všetky komentáre

KOMENTOVALI STE: