eReport.sk
Juraj Droba (vľavo) a Šfefan Kuffa pôsobia na spoločnej fotografii ako starí dobrí kamoši.
Juraj Droba (vľavo) a Šfefan Kuffa pôsobia na spoločnej fotografii ako starí dobrí kamoši. Foto: fb/jurajdroba

PRVOAPRÍLOVÁ NOVINKA Kuffa mieri do SaS. Droba: Pracoval som na tom rok. Štefan, vitaj u liberálov!


To je ale novinka. Rady saskárov rozšíri Štefan Kuffa! Teda politik, ktorý sa roky profiluje ako „echtovný“ konzervatívec. Dokonca si niektorí o ňom myslia, že je v tomto smere až fanatik. O to viac prekvapuje správa Juraja Drobu, ktorý SaS zakladal. Na palube liberálov privítal Štefana Kuffu, ktorý sa do parlamentu po voľbách v roku 2020 dostal na kandidátke ĽS NS Mariána Kotlebu. Napriek dôveryhodne vyzerajúcej správe Drobu doplnenú o fotografiu s Kuffom, to vyzerá na prvoaprílový žart zo strany šéfa Bratislavského samosprávneho kraja. Či? Posúďte sami.

Mohlo by vás zaujímať:

  1. Na ilustračnej snímke kríž na symbolickom cintoríne v Manínskej tiesňave.
  2. Slovná prestrelka medzi Tarabom a Kičom! Michal Kiča, bývalý štátny tajomník na MŽP, na Facebooku kritizoval Rudolfa Huliaka aj Tomáša Tarabu.
  3. Ján Budaj (OĽaNO)

Droba, ktorý je aj bratislavským županom netajil, že dotiahnuť Štefana Kuffu do SaS nebolo jednoduché. „Priznám, že som na tom pracoval skoro rok,“ vysvetlil na úvod. „Predsa len, jeden v politike začínal ako stredoveký inkvizítor a fanúšik Slovenského štátu, druhý bohapustý liberál. Ale postupne sme obrusovali hrany, trpezlivo si vysvetľovali rozdielne postoje na témy ako práva menšín, pedofíliu v katolíckej cirkvi a podobne,“ skonštatoval.

Vyzerá to ako vtip na 1. apríla

Ako doplnil „nakoniec slovo dalo slovo“ a získal aj „požehnanie“ svojho straníckeho šéfa Richarda Sulíka. Droba netají ani to, že informácia o tom, že Kuffa bude nový saskár, nie je pre všetkých straníkov správou, z ktorej by sa išli zblázniť pod radosti.

„Nechal som si to odobriť predsedom Sulíkom a napriek rozpačitosti niektorých liberálov v SaS budúci týždeň Štefan posilní naše rady a bude impulzom pre doposiaľ slabučké kresťanské krídlo SaS. Štefan, vitaj u liberálov,“ nadšene dodal Juraj Droba.

Napriek všetkému o jeho nadšení a pravdivosti jeho slov pochybujeme minimálne preto, že dnes je 1. apríl. Ten status však napísal ako smrteľne vážnu ako hotovú vec.

Zdroj: fb/jurajdroba

Pripomíname, že Kuffa sa prvýkrát do parlamentu dostal na kandidátke OĽANO. Po odchode z klubu hnutia Igora Matoviča sa následne na niekoľko rokov stal členom KDH.  Neskôr, v roku 2019, založil stranu Kresťanská demokracia – Život a prosperita KDŽP). Tej aj šéfoval. Do parlamentu v roku 2020 bol Štefan Kuffa zvolený opäť – a to ako politik na kandidátke ĽSNS.

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

PRVOAPRÍLOVÁ NOVINKA Kuffa mieri do SaS. Droba: Pracoval som na tom rok. Štefan, vitaj u liberálov!

Odoberať
Upozorniť na
3 Komentáre
Najnovšie
Najstaršie Najviac hlasovaných
Vložená spätná väzba pre všetky komentáre
Zobraziť všetky komentáre

KOMENTOVALI STE:

Aktuálne