Spojte se s námi


Bojové sporty

Nejzaslouženější opasek WBC historie bojových sportů? Příběh šestiletého superhrdiny, který se na jeden den stal nejlepším boxerem planety

Zachránil svoji sestru a sám byl poraněn. Inspirativní příběh o tom, jak se malý chlapec postavil svému strachu a za svůj hrdinský čin si zasloužil opasek šampiona boxerské organizace WBC. Ta po něm dokonce pojmenovala váhovou kategorii.

Publikováno

dne

Zachránil svoji sestru a sám byl poraněn. Inspirativní příběh o tom, jak se malý chlapec postavil svému strachu a za svůj hrdinský čin si zasloužil opasek šampiona boxerské organizace WBC. Ta po něm dokonce pojmenovala váhovou kategorii.

6letý chlapec se stal přes noc hrdinou

Před téměř třemi lety se v americkém státě Wyoming stal hrdinský čin, který zaujal naši pozornost a rozhodli jsme se vám přinést neobyčejného šestiletého chlapce Bridgera Walkera.

Přes noc se stal hrdinou, jehož odvahu uznala i světová boxerská organizace. 9. července 2020 se odehrála v ulicích městečka Cheyenne děsivá scéna.

Čtyřletá holčička měla štěstí v neštěstí, když se k ní na ulici rozeběhl německý ovčák a napadl ji. V tu chvíli se ale mezi ní a zvíře postavil její o dva roky starší bratr a snažil se zabránit nejhoršímu.

Přestože utrpěl četná zranění v obličeji po několikerém kousnutí psem, nebránilo mu to v krytí své mladší sestry, kterou dle očitých svědků stihl odtáhnout do bezpečí. Chlapec utrpěl zranění, která si vyžádala dvouhodinovou operaci a 90 stehů na tváři.

Díky odvážnému činu se stal na jeden den nejlepším boxerem světa

Nebyl to jen tento odvážný čin, nýbrž i odpověď členům rodiny na to, proč skočil mezi svou sestru a toho psa. „Pokud měl někdo zemřít, měl jsem to být já než ona,“ řekl dle Cbs19news.

Mimo to, že si jej pozval soukromý lékař, který se zdarma podílel na léčbě chlapce, jeho příběh sdílela média a známé osobnosti po celém světě. Bridger dokonce zaujal i světovou boxerskou organizaci WBC, která se rozhodla ocenit hrdinství mladého chlapce.

Ta ho jmenovala čestným šampionem organizace a chlapec získal i svůj šampionský opasek. WBC po něm navíc pojmenovala i váhovou kategorii tzv. Bridgerweight (od 91 do 102 kg), která byla dokonce aktivní a uskutečnil se v ní i titulový zápas.

Mladý dánský chlapec se tak alespoň na jeden den stal nejlepším boxerem světa, jeho odvaha s ním ale zůstává napořád. Přestože jeho zranění byla vážná, jen o rok později už rozdával úsměvy na veřejnosti.

Zdroj: Wikipedia, WBC, Twitter účty – Alex a WBC

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.