Hlavní obsah

Zásobování ukrajinské armády je ohroženo, Rusové postupují v Bachmutu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruské jednotky dosáhly dalšího pokroku a velmi pravděpodobně postoupily do centra města a dobyly západní břeh řeky Bachmutky, uvedla ve své poslední zprávě britská rozvědka. Podle ní je tak vážně ohrožena silnice 0506, která vede z města na západ a je klíčovou zásobovací trasou Ukrajinců.

Foto: Lenka Klicperová, Novinky

V zákopech kolem Bachmutu. Archivní snímek

Článek

„Existuje reálná možnost, že se wagnerovcům a ruským jednotkám podařilo urovnat vleklé spory a zlepšili svou spolupráci,“ cituje Kyiv Independent zprávu.

Šéf wagnerovců Jevgenij Prigožin na začátku dubna oznámil, že skupina vyvěsila ruskou vlajku na bachmutskou radnici a město tak z právního hlediska dobyla. Jeho tvrzení ale popřelo ukrajinské vedení a Prigožin sám připustil, že ukrajinští vojáci jsou stále v západních částech města.

Ruské jednotky se Bachmut snaží dobýt dlouhé měsíce v rámci svého úsilí o obsazení celé Doněcké oblasti, která je součástí východního průmyslového srdce Ukrajiny – Donbasu. Osmiměsíční boje o Bachmut jsou zřejmě nejdelší a pravděpodobně i nejkrvavější bitvou války.

Nad Bachmutem vlaje ruská vlajka, tvrdí Prigožin. Kyjev to popírá

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám