Hlavní obsah

Kometa ligy žhavým přestupním zbožím! Zájem by mohla mít Sparta, Slavia i Plzeň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patří mezi největší překvapení ligy a mladoboleslavští budou mít co dělat, aby ho po sezoně v týmu udrželi. Dvaadvacetiletý Vasil Kušej svými výkony ve středočeském týmu překvapuje a jednoznačně se řadí mezi komety ligy. Na pozoru se pochopitelně mají i elitní české týmy, které by po sezoně mohly o ostře sledovaného hráče projevit zájem. „Jestli přestoupí do Slavie, tak to bude mít hodně těžké. To stejné ve Spartě. Možná Plzeň, tam by měl do základní sestavy blíž,“ míní bývalý reprezentant Pavel Mareš v pořadu Přímák.

Mladoboleslavský Vasil Kušej si říká o velké angažmá. Debata v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Kušej vtrhl na trávníky české nejvyšší soutěže ve velkém stylu. Pravidelně zaměstnává obrany soupeře, vynachválit si jej nemůže ani mladoboleslavský trenér Pavel Hoftych. „Je to zajímavý hráč. Rychlý, má dobrý driblink, umí dát gól a je nebezpečný v šestnáctce. Česká liga takové hráče potřebuje a chce," hodnotí dvaadvacetiletého hráče Mareš, bývalý reprezentační obránce.

Rodák z Ústí nad Labem v minulosti působil v druholigovém Prostějově, má už ale za sebou i zahraniční štaci v Drážďanech, kde nabral sebevědomí. „Prošel si školou v Dynamu Drážďany, kde i on sám říkal, že je přístup k fotbalu úplně jiný. Hodně mu to dalo. Chce něco dokázat a prorazit. Dobře prodává to, co se naučil," popisuje fotbalový expert Sport.cz Jan Malý.

Upoutávka na podcast Bodlo s Vasilem Kušejem

Mnozí by mohli namítnout, že styl, kterým se Mladá Boleslav prezentuje, je ofenzivnímu hráči ušitý na míru. „Hraje v týmu, kde má podporu a nehraje do plných obran. Když tam hrály Pardubice, tak měli velké problémy. Ladra i Kušej. Nedostávali se do šancí. Proti Plzni jim to ale nahrávalo. Otevírala hru, hrála dopředu. Jsou tam pak volné prostory," líčí Mareš, co Kušejovi sedí.

Nelze si nevšimnout ani na útočníka zdánlivě odlišných tělesných parametrů. Kušej totiž měří 168 centimetrů. „Tihle hráči jsou pohybliví, mají nízko těžiště. Jsou nízko na balónu. 190cm obránce má s takovým hráčem velký problém. Musí číst hru. Hráči typu Kušeje jsou okamžitě schopni využít špatného pohybu velkých stoperů," vysvětluje zlínský odchovanec Mareš, majitel bronzové medaile z EURO 2004.

Výkony Kušeje pochopitelně monitorují i nejlepší české kluby. Právě tam by se mohla posunout hráčova kariéra. Pokud bude pokračovat v současných výkonech, bude Kušej žhavým přestupovým zbožím. „Sám si musí vyhodnotit cestu. Jestli teď přestoupí do Slavie, tak to bude mít hodně těžké. Ve Spartě úplně to samé. Možná Plzeň, která tyhle typy hráčů teď moc nemá. Plzeň by na to mohla zatlačit a takového hráče získat," pokračuje bývalý fotbalista.

Plzeň má velké manko, pořád je ale čas něco změnit a vrátit se do hry o titul. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Fotbalový novinář Malý pro změnu poukazuje na to, že Plzeň by v případě finančních dostihů nebyla favoritem. „Boleslav si za něj řekne částku a Plzeň bude v tomhle boji poslední. Je to hrozně složité," ví expert Sport.cz, že finanční možnosti pražských "S" jsou větší než ve Viktorii.

Změna působiště by přinesla spoustu změn. Kušej by se například musel popasovat s jiným herním stylem. „Cesta do Slavie se nabízí, ale hraje jiným stylem. Bude hrát do plné obrany a pro něj to bude něco jiného," říká Malý, který zároveň připomíná dobré obchodní vztahy mezi Mladou Boleslaví a aktuálně prvním týmem tabulky. „Za poslední rok odešlo do Slavie snad pět hráčů," naznačuje, že pokud bude pokračovat úspěšná spolupráce z posledních let, mohl by Kušej hrát v budoucnu právě v sešívaném dresu.

  1 : 2 Zlín - Bohemians 1 : 2 dohráno
20240519T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Bohemians
Zlín vs. Bohemians
Zlín
Bohemians
  4 : 0 Pardubice - Karviná 4 : 0 dohráno
20240519T17 : 00:00+0200
Pardubice vs. Karviná
Pardubice vs. Karviná
Pardubice
Karviná
  2 : 2 Č. Budějovice - Jablonec 2 : 2 dohráno
20240519T17 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice
Jablonec
  0 : 1 Teplice - Hradec Králové 0 : 1 dohráno
20240519T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice
Hradec Králové
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články