Hlavní obsah

Rusům vybuchla v Záporožské jaderné elektrárně mina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Záporožské jaderné elektrárně vybuchla mina. Ve čtvrtek to uvedl ukrajinský státní operátor Enerhoatom. K výbuchu mělo dojít poblíž strojovny čtvrtého reaktorového energetického bloku.

Foto: Reuters

Záporožská jaderná elektrárna

Článek

Ruští vojáci podle zdroje na Telegramu pokračují v zaminovávání okolí Záporožské jaderné elektrárny. Jedna z min ve čtvrtek vybuchla. „Podle zdrojů došlo k výbuchu poblíž strojovny čtvrtého reaktorového energetického bloku,“ uvedl v prohlášení provozovatel elektrárny.

Zvuky výbuchu slyšeli ukrajinští zaměstnanci elektrárny. Rusové se k mině přiznali, pracovníky elektrárny se prý snažili „uklidnit“ a stopy rychle zakrýt, aby je neviděli experti MAAE (Mezinárodní agentura pro atomovou energii).

Rusko kontroluje rozsáhlou oblast Záporoží od začátku války a tato fronta zůstala v podstatě neměnná především kvůli povaze terénu. Přesto se má právě zde podle odhadů na konci jara nebo na začátku léta uskutečnit ukrajinská protiofenziva, která by ze strategického hlediska mohla odstřihnout Rusy od Krymu.

Rusové posílili obranu v Záporoží, varuje britská rozvědka

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám