10. března 2015 • 20:26

Třebíč srovnala v semifinále s Motorem, Chomutov vyhrál i podruhé

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Chomutova vyhráli doma i druhý zápas semifinále první ligy, Duklu Jihlava porazili těsně 1:0. Série Českých Budějovic s Třebíčí je vyrovnaná, Horácká Slavia totiž na ledě Motoru zvítězila 4:3.



Chomutov se ve druhém domácím utkání opět mohl spolehnout na formaci mladíků. Ondřej Kaše s Kämpfem rozhodli svými góly pondělní utkání a dokázali to i den později.

Právě po jejich spolupráci se dostali Piráti už v 11. minutě do vedení. Chomutov vzápětí ustál dvouminutové dvojnásobné oslabení, což Jihlavské muselo mrzet. Od té chvíle se totiž domácí tým soustředil hlavně na defenzivu a také na to, aby se vyvaroval dalších vyloučení.

Jihlava ale nebyla bez šancí, Seman dokonce ve druhé třetině trefil tyč Hanuljakovy brány. Duklu ale brzdila častá vyloučení.

Hubené skóre 1:0 tak vydrželo až do konce. Největší šanci hostů totiž spálil tři minuty před koncem Čachotský, který v pádu nedokázal usměrnit puk do prázdné chomutovské brány. Naději na vyrovnání vzalo Jihlavě i vyloučení v poslední minutě, Dukla totiž hrála v šesti hráčích a nemohla si pak při závěrečné hře bez brankáře vytvořit potřebný tlak.

Třebíč si dala ve druhém utkání série velký pozor na vyloučení, a jelikož sama dokázala proměňovat přesilovky, připsala si své první vítězství. Hosty dostal do vedení Pekr, který si vybruslil mezi kruhy a trefil se nad Bláhovo rameno. Motor sice dokázal za 30 sekund vyrovnat díky Přibylovi, ale vyrovnaný stav vydržel necelé dvě minuty. Už druhou početní výhodu hostů využil Holík a dostal Horáckou Slavii znovu do vedení.

Oproti prvnímu utkání série nebyli Budějovičtí tolik nebezpeční a hosty nezaskočilo ani další vyrovnání z hole Josefa Straky. Kapitán Motoru rozjásal plný stadion v úvodu poslední třetiny, odpověď však přišla vzápětí. Třebíč dvěma slepenými góly Rašky a Havla odskočila na 2:4 a po zbytek zápasu se snažila kontrolovat svůj náskok.

Českým Budějovicím dal naději svým druhým gólem v utkání Josef Straka, na vyrovnání už ale domácí tým neměl síly, i když zkusil v poslední minutě hru bez brankáře a měl i 42 sekund dlouhou přesilovku šesti proti čtyřem a poslední čtyři vteřiny šest na tři.

Série pokračují v Jihlavě a v Třebíči v pátek.

Chomutov - Jihlava 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branka: 11. O. Kaše. Rozhodčí: Horák, Wágner - Hejl, Podrazil. Vyloučení: 4:10, navíc Hřebejk (Chomutov) 5 min. a do konce zápasu. Bez využití. Diváci: 4021. Stav série: 2:0.

České Budějovice - Třebíč 3:4 (1:2, 0:0, 2:2)
Branky: 41. a 57. Straka, 11. Přibyl - 11. Pekr, 13. Holík, 42. Raška, 44. Havel. Rozhodčí: Pešina, Petružálek - Gutt, Rittich. Vyloučení: 6:6, navíc Vodný a Dolníček (oba Třebíč) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 6731. Stav série: 1:1.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud