Cisco koupí brněnský Smartlook. Zařídí, aby se vaše digitální služby dobře používaly

Americký gigant Cisco oznámil záměr vstoupit do soukromé české společnosti Smartlook se sídlem v Brně, kancelářemi v Praze a San Francisku. Firmu zcela ovládne, akvizice má být dokončena do července, výši transakce Cisco nezveřejnilo.

Smartlook je služba schopná zaznamenat a analyzovat chování uživatelů při používání různých digitálních nástrojů. To umožňuje vývojářům optimalizovat prostředí a procesy s cílem budovat výkonné a intuitivní produkty. Cisco použije Smartlook k rozšíření možností platformy Cisco AppDynamics a řešení Full-Stack Observability Digital Experience Monitoring (DEM) pro analýzu digitální zákaznické zkušenosti.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Kam se uživatel dívá? Které prvky uživatelského rozhraní jsou klíčové? Ve které části procesu uživatelé typicky odpadají? Intuitivní a přehledné uživatelské prostředí přímo pomůže výkonu služby. Lepší uživatelská zkušenost pozitivně ovlivňuje spokojenost zákazníka, reputaci značky a tržby.

Cisco už v Česku nakupovalo. V roce 2013 zahájilo akvizici startupu Cognitive Security, který se věnoval síťové bezpečnosti a detekci pokročilých kybernetických hrozeb. 

Diskuze (4) Další článek: Acer má hromadu novinek. Notebooky od kancelářských dříčů po hráče, ale také čističku, projektor a kolo

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,