Martin Hašek
28. dubna 2023 • 09:58

Ďábelský draft NFL! Tvrdil, že bude č. 1, pak ostrouhal. Utěšovala ho máma

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedničkou draftu NFL se stal podle očekávání quarterback Bryce Young, kterého si vybrali Carolina Panthers. Největší humbuk ale způsobili Houston Texans, kteří na dvojce vzali dalšího quarterbacka C.J. Strouda a pak provedli výměnu s Arizonou pro výběr číslo 3 a získali pass rushera Willa Andersona Jr. Quarterback Will Levis naopak prožil smutný den a vypadl z prvního kola. „Tohle je jeden z nejpozoruhodnějších začátků draftu, jaké si pamatujeme!“ křičel komentátor Rich Eisen.



Za zády měl právě šedesátitisícový dav na prostranství před muzeem a památníkem první světové války v Kansas City. Noční draft NFL se právě proměnil v extravaganzu, která připomínala vymyšlený blázinec z filmu Velký draft s Kevinem Costnerem.

Všechno začalo podle plánu. Carolina Panthers v minulé sezoně jednu bývalou jedničku draftu, Bakera Mayfielda, pustili k vodě, v březnu ale uskutečnili trade s Chicagem pro letošní číslo1. Cennou investici na draftu vložili do quarterbacka Bryce Younga z Alabamy a miliardář David Tepper, majitel Panthers, měl jasno, co to pro jeho klub znamená.

„Super Bowly!“ zahlásil. „Chcete vyhrávat Super Bowly. Víte, že to není jistá věc, ale je to možnost. A my jsme si mysleli, že tenhle kluk nám dá nejlepší šanci vyhrávat Super Bowly.“

Po stejném cíli ale jdou všechny kluby a velké kroky k dobré budoucnosti udělali v noci taky Houston Texans. Na dvojce měli několik zajímavých možností, včetně výměny a zisku dalších picků.

Texans ale zůstali na svém a vzali quarterbacka C.J. Strouda, lákavou a stejně tak i riskantní variantu. Stroud byl dlouho všeobecně považován za druhého nejlepšího quarterbacka z univerzit za Youngem, před draftem ale jeho pozici uškodily tragické výsledky jeho kognitivních testů.

Texans si ale stáli za svým a pak všechny šokovali, když upekli obchod s Arizonou, se svým dalším pickem vystoupali z dvanáctky na trojku a došli si pro Willa Andersona Jr., všeobecně považovaného za nejlepšího defenzivního hráče draftu. Anderson se v Houstonu sejde s koučem DeMeco Ryansem, který v minulosti na univerzitě v Alabamě taky zářil.

Willa Levise utěšovala na draftu NFL, kde vypadl z první třicítky, maminka
Willa Levise utěšovala na draftu NFL, kde vypadl z první třicítky, maminka

Jedna noční můra

Během draftu kluby NFL uskutečnily hned šest trejdů. Arizona se výměnou s Detroitem vrátila do první desítky a na šestce si vybrala ofenzivního tackla Parise Johnsona Jr. Čtyři nejlepší ofenzivní linemeni došli na čísle čtrnáct, které New England Patriots poslali do Pittsburghu. Jejich boss Bill Belichick tak podle svého starého zvyku uškodil New York Jets, kteří chtěli tackla na ochranu svého nového quarterbacka Aarona Rodgerse.

Dalším příběhem draftu je nečekaný propad quarterbacka Willa Levise s děsivým zvykem lít si do kávy majonézu. Většina expertů se shodovala na tom, že ho na čísle 4 vezmou Indianapolis Colts. Ti si ale vybrali fyzicky nadupaného Anthony Richardsona.

A Levis prožil živou noční můru. Přitom jen pár dní před draftem zbourala internet spekulace o tom, že řekl svým kamarádům, že z něj Carolina plánuje udělat jedničku, což výrazně zahýbalo se sázkařským trhem. Spekulovalo se taky, že může být vybrán na čísle 2, podle expertů ESPN měl 92procentní šanci dostat se do top ten.

Týmy NFL ale za prvními třemi zvolenými quarterbacky už zřetelně dalšího neviděli za hodného výběru v prvním kole. Levis se propadal podobně jako před deseti lety Geno Smith, a stejně jako on nakonec vypadl z prvního kola.

A zatímco všude kolem něj si univerzitní hvězdy chodily pro čepice svých nových zaměstnavatelů v NFL, útěchou viditelně rozhozeného Levise bylo objetí maminky přímo před televizní kamerou.

1. KOLO DRAFTU NFL

1. Bryce Young quarterback Carolina Panthers
2. C.J. Stroud quarterback Houston Texans
3. Will Anderson Jr. pass rusher Houston Texans
4. Anthony Richardson quarterback Indianapolis Colts
5. Devon Witherspoon cornerback Seatlle Seahawks
6. Paris Johnson Jr. ofenzivní tackle Arizona Cardinals
7. Tyree Wilson pass rusher Las Vegas Raiders
8. Bijan Robinson running back Atlanta Falcons
9. Jalen Carter defenzivní tackle Philadelpiha Eagles
10. Darnell Wright ofenzivní tackle Chicago Bears
11. Peter Skoronski ofenzivní tackle Tennessee Titans
12. Jahmyr Gibbs running back Detroit Lions
13. Lukas Van Ness pass rusher Green Bay Packers
14. Broderick Jones ofenzivní tackle Pittsburgh Steelers
15. Will McDonald IV pass rusher New York Jets
16. Emmanuel Forbes cornerback Washington Commanders
17. Christian Gonzalez cornerback New England Patriots
18. Jack Campbell linebacker Detroit Lions
19. Calijah Kancey defenzivní tackle Tampa Bay Buccaneers
20. Jason Smith-Njigba wide receiver Seattle Seahawks
21. Quentin Johnson wide receiver Los Angeles Chargers
22. Zay Flowers wide receiver Baltimore Ravens
23. Jordan Addison wide receiver Minnesota Vikings
24. Deonte Banks cornerback New York Giants
25. Dalton Kincaid tight end Buffalo Bills
26. Mazi Smith defenzivní takle Dallas Cowboys
27. Anton Harrison ofenzivní takle Jacksonville Jaguars
28. Myles Murphy pass rusher Cincinnati Bengals
29. Bryan Bresee defenzivní tackle New Orleans Saints
30. Nolan Smith defenzivní tackle Philadelphia Eagles
31. Felix Anudike-Uzomah pass rusher Kansas City Chiefs
Pozn.: V 1. kole se vybíralo jen 31 místo tradičních 32 picků kvůli trestu pro Miami Dolphins

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud