Skvělý úlovek pro Duklu! Klub posílí zkušený útočník David Bartoš

01.05.2023 / Daniel Lhotský

Velkou posilu ze Šumperka dokázala Dukla získat do svého kádru. Od další sezony bude v červenožlutém dresu nastupovat útočník David Bartoš, který v minulé sezoně obsadil celkově páté místo v bodování základní části Chance ligy. „Najít centra do prvních dvou lajn byla priorita číslo jedna a v případě příchodu Davida Bartoše vnímám tento úkol jako splněný. Jde o celoplošného hráče, který je zodpovědný, zároveň tvoří hru. Strašně důležité je to, že je ze Znojma, tedy širšího regionu. V týmech, kde David byl, nosil áčko nebo céčko na dresu. Věříme, že je to profesionál a týmový hráč každým coulem,“ říká k nové útočné posile Dukly sportovní manažer Tomáš Vrábel.

Loňská sezona se z pohledu produktivity Dukle vůbec nevydařila. Společně s Přerovem a Sokolovem měla nejméně vstřelených gólů z celé soutěže, ani jeden z hráčů se nedokázal probojovat do nejlepší desítky v kanadském bodování. S příchodem Davida Bartoše by se situace mohla opět vrátit k lepšímu. V dresu Šumperka dokázal v minulé sezoně během 44 zápasů posbírat 46 bodů za 9 gólů a neuvěřitelných 37 asistencí, což bylo vůbec nejvyšší číslo z celé soutěže.

„Nějakou dobu zpět mě kontaktoval pan Vrábel a řekl mi, že má zájem na tom, abych příští rok nastupoval za Duklu. Poté jsem se sešel i s trenérem Viktorem Ujčíkem, vše mi dávalo smysl a domluvili jsme se. Měl jsem i jiné nabídky, ale konkrétněji jsem poté řešil pouze Duklu,“ přiblížil Bartoš, jak vlastně vznikal jeho přestup ze Šumperka. S Duklou bude opět hrát mimo Jihlavu, na situaci je ale dle svých slov připravený. „Tak nějaká komplikace to pro klub je, ale s tím jsem do toho šel a s tím počítám. A na cestování jsem zvyklý, to je pravda.“

David Bartoš (na fotce vpravo) prožil v dresu posledního Šumperka výbornou sezonu, kde se stal nejlepším nahrávačem sezony. Foto: Nela Dittrichová

David Bartoš už se připojil k týmu a začíná plně trénovat se svými budoucími spoluhráči. Postupně se také seznamuje s ostatními hráči, většinu z nich však potkal zatím jen jako soupeř. „Jelikož je Dukla stabilní klub a nemění každý rok 15 hráčů, tak kluky znám spíše, že jsme nastupovali proti sobě. Z loňského roku znám Štěpána Dudychu,“ odkázal Bartoš na další posilu, která přišla do Dukly ze Šumperka.

Před Bartošem se po konci sezony ve druhé lize otevřela příležitost zahrát si proti týmu, ve kterém hokejově vyrůstal a za který dlouhých deset let nastupoval v A-týmu. „Přiznávám, že bude zvláštní do Znojma přijet jako soupeř, ale to je součást hokejové kariéry a já se na zápasy těším,“ říkal Bartoš ještě předtím, než vyšla do médií šokující zpráva o možném odstoupení Znojma ze Chance ligy kvůli finančním potížím.

David Bartoš ještě v dresu Frýdku-Místku, kde strávil sezonu 2021/22 Foto: Markéta Křížová