Škandál v Severnej Karolíne: Na muža preoperovali len 14-ročné dievča -

Škandál v Severnej Karolíne: Na muža preoperovali len 14-ročné dievča


4. mája 2023
  Krátke správy

Aj keď klinika plastickej chirurgie už fotografie stiahla zo svojho webu, na sociálnej sieti stále kolujú snímky 14-ročného dievčaťa, ktoré podstúpilo dvojitú mastektómiu, aby sa mohlo zmeniť na chlapca. A nie je sama. Dievčat, vlastne ešte detí, mala klinika odfotografovaných viac.

Ilustračný obrázok, zdroj: pixabay.com

Moderátorka Sara Gonzalesová šokujúce fotografie zaregistrovala na sociálnej sieti a začala sa im podrobnejšie venovať. Zistilo sa, že snímky obrazoviek (screenshoty) začali kolovať po sociálnej sieti Twitter už začiatkom apríla a boli na nich viditeľné zábery pred a po operácii, ktorou dievčatám odstránili prsia. Podľa všetkého išlo o maloleté klientky The Cosmetic Concierge, kliniky plastickej chirurgie v Charlotte v Severnej Karolíne.

Samotná klinika nepoprela, že po súhlase rodičov alebo opatrovníkov podobné operácie dokáže spraviť aj u maloletých, teda detí. „Pri zvažovaní postupov prispôsobenia pohlavia u pacientov mladších ako 18 rokov vyžadujeme súhlas rodiča alebo opatrovníka spolu s odporúčaním terapeuta,“ informujú kompetentní. Špecializovaným chirurgom je v tomto smere žena – Hope Sherieová, ktorá má byť odborníčkou na operácie transrodových ľudí, konkrétne žien, ktoré sa chcú zmeniť na muža.

USA riešia tento škandál len krátko po tom, ako sa zistilo, že plastický chirurg z Miami v USA vykonal mastektómiu len 13-ročnému dievčaťu. Aj tieto prípady prispeli k tomu, že štáty USA pomaly pristupujú k zákazom alebo obmedzovaniu operácií na zmenu pohlaviu. V Texase už spadajú pod zločin týrania detí.

MM

Zdroj: protestia.com, titulný ilustračný obrázok, zdroj – pixabay.com


PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 € 10 € 20 € 50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

PDF (formát pre tlač)

Najnovšie články

Zamyšlení nad smyslem národních dějin, II. část

Amerikanismus, hereze, kterou žijeme (1. část)

Africkí biskupi síce odmietajú homo-páry, ale zato chcú sprevádzať ľudí v polygamických vzťahoch. Najnovšie správy neprajú príliš ilúziám…

Škandál v Chicagu: Kňaz posvätil sobáš dvoch lesbičiek