Belgický transsexuál po neúspešnej operácii zmeny pohlavia podstúpil eutanáziu -

Belgický transsexuál po neúspešnej operácii zmeny pohlavia podstúpil eutanáziu


5. mája 2023
  Krátke správy

44-ročný belgický transsexuál podstúpil eutanáziu po tom, ako z neho nevydarená operácia zmeny pohlavia urobila – podľa jeho vlastných slov – monštrum.

Ilustračný obrázok – „Smrtiaca injekcia“
zdroj: pexels.com

Nathnan Verhelst prišiel na svet ako žena s menom Nancy. Vo veku 44 rokov sa však Nancy za výdatnej podpory progresívnych lekárov rozhodla, že pre ňu bude lepšie, keď sa zmení na muža. Podstúpila komplikovanú a náročnú operáciu zmeny pohlavia, jej výsledok však nebol podľa jej predstáv – aj keď bola podľa vlastných slov pripravená na „nový život“.

Keď som sa potom pozrela do zrkadla, bola som zo seba znechutená. Nezodpovedalo to mojim očakávaniam. Nechcem byť… monštrum,“ vyhlásila Nancy a – opäť za výdatnej podpory progresívnych lekárov – zistila, že najlepším riešením tejto nešťastnej situácie je eutanázia, a preto jej život ukončila smrtiaca injekcia. Najbližšia rodina Nancy sa o tomto rozhodnutí dozvedela až deň po jej smrti prostredníctvom listu na rozlúčku.

Aj prípad Nancy Verhelstovej sa tak zaradí do zoznamu ľudí, ktorí podstúpili eutanáziu po podobne nevydarenej operácii ako ona. Belgičania predpokladajú, že približne 1 z 50 prípadov dobrovoľného odchodu z tohto sveta má rovnaký dôvod.

Ľudí podstupujúcich eutanáziu v Belgicku pribúda, len za jediný rok ich počet stúpol až o 25 %. Eutanázia je v tejto krajine od roku 2002 legálna, ak tí, ktorí sa pre ňu rozhodnú, môžu deklarovať svoje vedomé a dobrovoľné rozhodnutie a podľa lekárskeho posudku trpia neznesiteľnou fyzickou alebo psychickou bolesťou.

Desivé však je, že podľa prieskumov sa približne 47 % eutanázií úradom vôbec nenahlási.

MM

Zdroj: Daily mail, ilustračný obrázok, zdroj – pexels.com


PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 € 10 € 20 € 50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

PDF (formát pre tlač)

Najnovšie články

Mesiac máj oslávme úctou k Panne Márii dvanástimi cnostnými skutkami

Najväčší favoriti na budúceho pápeža a ich šance

Pokrokových katolíkov v USA sa zmocňuje panika: Mladí katolíci sú tradiční a postupne menia podobu farností. K zdeseniu strednej a staršej generácie…

Marián Kuffa je za svoju vernosť Bohu a učeniu Cirkvi znevažovaný aj vo vlastných radoch