Populárny seriál Priatelia: Už viete, že je homofóbny a rasistický? -

Populárny seriál Priatelia: Už viete, že je homofóbny a rasistický?


5. mája 2023
  Krátke správy

Nielen Winnetou, ale aj svetoznámi Priatelia sú homofóbni! Komunita LGBT tvrdí, že seriál ich uráža.

Zdroj: facebook Friends TV show

Určite aj vy – podobne ako my – poznáte seriál Priatelia. A teda sa logicky spolu s vami musíme pýtať: „Kdeže to a ako vlastne bola v seriáli urážaná komunita LGBT?“ Nevieme ako vy, ale my si spomenúť na nejaké urážky ani pri najlepšej vôli nevieme. Ale to nič, komunita LGBT nám už vysvetlila, prečo je dnes seriál na čiernej listine progresívcov.

Tak napríklad vraj nebolo vhodné, aby Ross namiesto bábiky dával svojmu synovi na hranie vojačika, aby sa Joey smial na slovnom spojení človek vzpriamený, teda homo erectus a už vôbec nebolo vhodné, aby o Chandlerovom „trans otcovi“ hovorili ako o „ňom“ a nie o „nej“.

Tu už však aj známa woke aktivistka Jennifer Anistonová, ktorá v Priateľoch hrala Rachel, ostala zaskočená. Vyhlásila, že dnes naozaj existuje generácia ľudí, ktorých humor v tomto seriáli pohoršuje, v minulosti vraj však podobné problémy tvorcovia nemali.

(Moderná doba však priniesla aj nový pohľad na humor a musíte si dávať veľký pozor na to, aby ste neurazili niektoré zo 112 pohlaví, pobehujúcich dnes po svete.)

Teraz je to trochu zložitejšie, pretože musíte byť veľmi opatrný, čo sťažuje prácu komikom,“ vyjadrila sa herečka, ktorá patrí medzi najznámejších pro LGBT aktivistov. Súhlasí s ňou aj seriálový Joey, herec Matt LeBlanc: „Počul som, že ľudia Priateľov kritizovali, ale nechcel som sa k tomu vyjadrovať. Nesúhlasím s tým.

Okrem obvinení z urážok komunity LGBT sa seriál dočkal aj výčitiek za to, že medzi hlavnými postavami nie je žiadna, ktorá by mala inú farbu pleti ako bielu. A za to sa dnes verejne kajá jedna z tvorcov seriálu Marta Kauffmanová: „Priznať si a prijať vinu nie je ľahké. Je pre mňa bolestivé pozrieť sa na seba do zrkadla. Hanbím sa, že som pred 25 rokmi nevedela to, čo viem dnes…

MM

Zdroj: Fox News, ilustračný obrázok, zdroj – facebook Friends TV show


PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 € 10 € 20 € 50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

PDF (formát pre tlač)

Najnovšie články

Marián Kuffa je za svoju vernosť Bohu a učeniu Cirkvi znevažovaný aj vo vlastných radoch

Mohla by byť Edita Steinová vyhlásená za ďalšiu Učiteľku Cirkvi?

Pravoslávna cirkev už vysvätila minulý týždeň prvú novovekú ženu – diakonku a tak ide podľa liberálov katolíckej Cirkvi príkladom

Zamyšlení nad smyslem národních dějin, II. část