Hlavní obsah

Atalanta - Juventus 0:2Fotbalisté Juventusu se po vítězství nad Bergamem posunuli na druhé místo

Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu porazili po čtyřech letech v italské lize Atalantu Bergamo a posunuli se na druhé místo před Lazio Řím. Výhru 2:0 zařídili svým prvním gólem za Juventus devatenáctiletý Angličan Samuel Iling-Junior a střídající Dušan Vlahovič. Neapol po zisku titulu porazila Fiorentinu 1:0, z penalty rozhodl svým 23. gólem v této sezoně nejlepší střelec ligy Osimhen.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Fotbalisté Juventusu porazili po čtyřech letech v italské lize Bergamo 2:0. Na snímku slaví Federico Chiesa.

Článek

Atalanta se čtvrtou výhrou za sebou mohla vrátit na pátou příčku, doma však na Juventus nestačila. V prvním poločase hrály oba celky opatrně a ani jeden z nich nevystřelil na branku. Po změně stran šli do vedení hosté. Rabiotův sražený centr se odrazil k Ilingovi a odchovanec Chelsea si v prvním zápase v základní sestavě Juventusu připsal premiérový ligový gól.

Bergamo se v závěru hnalo za vyrovnáním, Koopmeinersovu střelu musel zlikvidovat Szczesny, při Zappacostově pokusu zase pomohla polskému brankáři tyč. V osmé minutě nastaveného času pak z protiútoku potvrdil výhru turínského celku střídající Vlahovič. Juventus má na druhém místě dva body náskok před třetím Laziem, které v sobotu prohrálo s AC Milán. Atalanta je šestá.

Zisk prvního titulu po 33 letech oslavila Neapol i na domácím hřišti, když si poradila s osmou Fiorentinou. Hosté nastoupili bez českého záložníka Baráka a po čtvrthodině mohli jít do vedení, hlavičku Joviče ale vytáhl mimo tři tyče náhradní brankář Neapole Gollini.

Dvě minuty po změně stran kopali domácí penaltu po faulu na Lobotku, Osimhenův pokus ale brankář Fiorentiny zneškodnil. Nigerijský útočník dostal šanci na reparát v 74. minutě, tentokrát penaltu proměnil a svým 47. gólem v italské nejvyšší soutěži překonal George Weaha a stal se nejlepším africkým střelcem v historii ligy.

Italská fotbalová liga - 34. kolo:
Bergamo - Juventus Turín 0:2 (56. Iling Junior, 90.+7 Vlahovič)
FC Turín - Monza 1:1 (46. Sanabria - 86. Caprari)
Neapol - Fiorentina 1:0 (74. Osimhen z pen.)
Lecce - Hellas Verona 0:1 (71. Ngonge)

Reklama

Související témata: