Šialenstvo: Katolícka škôlka v Nemecku odmieta darčeky na Deň matiek a Deň otcov. Učí rozmanitosti -

Šialenstvo: Katolícka škôlka v Nemecku odmieta darčeky na Deň matiek a Deň otcov. Učí rozmanitosti


9. mája 2023
  Krátke správy

Kam až dospeli katolíci putujúci po synodálnej ceste, o tom svedčia bizarné vyhlásenia niektorých cirkevných inštitúcií. Tie pripomínajú skôr ľavicovú študentskú úderku z roku 1968, než obhajcov katolíckej viery a morálky.

Ilustračný obrázok, zdroj: flickr.com

Najnovšie sa pri presadzovaní progresívnej agendy vyznamenala katolícka škôlka, úradne nazývaná s pravou nemeckou pedantnosťou Katolícke centrum dennej starostlivosti sv. Huberta v meste Amöneburg-Mardorf. Vedenie škôlky sa rozhodlo dovzdelať rodičov detí ohľadom pokroku a zaslalo im úradné oznámenie ohľadom spiatočníckych sviatkov – Dňa matiek a Dňa otcov.

V ozname ich žiadalo, aby nečakali od detí darčeky ku Dňu matiek a ku Dňu otcov, pretože vedenie katolíckej (!) škôlky sa na spoločnom zasadaní rozhodlo, že tento rok už nebude niečo podobné oslavovať a už vôbec nie „stereotypnými darčekmi“.

Dôvod? Ten najkrajší:

V dnešnom svete, v ktorom sa rozmanitosť stáva čoraz dôležitejšou, chceme ísť príkladom a nikoho nevylučovať.“

Skrátka, ak sme to správne pochopili, niektoré z „katolíckych“ detí, ktoré má len matku, alebo dvoch oteckov, či rodičov, ktorí si menia každý týždeň pohlavie, by sa mohlo cítiť diskriminované. A ako sa zdá, pochopili sme to dobre, pretože v inštrukcii sa ďalej píše:

Zvykne sa totiž stávať, že na Deň matiek a Deň otcov dostávajú rodičia darčeky podľa stereotypov, ako napríklad – kvety pre matku alebo pracovné náradie pre otcov. To je možno pre mnoho matiek a otcov krásne gesto, ale len pre časť spoločenstva a nie pre všetkých. Pretože model – matka, otec, dieťa už viac nie je normou pre súčasné rodiny.“

A zdá sa, že ani pre pokrokových do slniečkova rozžeravených katolíkov.

Je pravdepodobne len otázkou času, kedy sa podobných ideologických radovánok dočkáme aj na Slovensku. Naši domáci nasledovníci pokroku v rámci Cirkvi majú všetky predpoklady, aby si osvojili všetky vymoženosti inkluzívneho uvažovania. A oproti sekulárnym milovníkom krásneho inkluzívneho sveta majú aj niečo navyše – ideologická gebuzina, ktorá pre pohanov znamená len zastávku na nekončiacom karnevale ideologickej zábavy, sa pre týchto liberálnych katolíkov stáva doslova predmetom viery a morálneho imperatívu. Ako sme nakoniec mohli pozorovať pri vakcinácii, počas veľkého pandemického cvičenia.

Takže kým pohan už za rok zabudne, že vôbec existovala nejaká inkluzívna ideológia, tak katolícky slniečkár bude ešte niekoľko rokov so šepkajúcimi perami a výstražne zdvihnutým prstom mentorovať o „rozmanitosti“, podobne ako v nemeckej škôlke.

Katolícky liberál v tomto smere predstavuje priam ideálny typ na ideologickú indoktrináciu: sentimentálna podoba neustále vzývanej „lásky“ je dokonale skombinovateľná s rovnako sentimentálnou predstavou orientálneho pôvodu o potrebe „nikomu neubližovať“. Akonáhle sa z tohto prístupu stane „súčasť viery“ a spojí sa so správnym, ale zle nasmerovaným odhodlaním konať dobro, vtedy získali všetci neomarxistickí revolucionári v liberálnom katolíkovi materiál najlepšej kvality. Môžu ho citovo vydierať poukazovaním na údajnú temnú minulosť Cirkvi, on sa bude snažiť nikomu neubližovať a šíriť lásku, no a keďže to po novom znamená „prijímať“ všetkých, nech sú akokoľvek zvrhlí, tak ho majú na lopate. Navyše majú istotu, na rozdiel od pohanov, že v prípade katolíka sa môžu spoľahnúť na jeho svedomie a strach porušiť zásady „viery“, takže kým pohan ich môže z lenivosti alebo vypočítavosti pri plnení inkluzívnych úloh klamať, na katolíka sa môžu spoľahnúť a trochu si oddýchnuť.

Avšak rodičia detí v cirkevnej škôlke sa neukázali byť takto dostatočne na výške doby a na list reagovali podráždene. Niektorí dokonca nadávkami a tak muselo zasiahnuť vedenie diecézy vo Fulde. Vedenie jaslí si uvedomilo, že doba ešte možno nie je dostatočne zrelá a teraz, ako píše portál Katholisch.de,vedie s rodičmi dialóg“. Za list sa ospravedlnilo.

To nič, možno nabudúce.

BM

Zdroj: kath.net, ilustračný obrázok, zdroj – flickr.com


PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 € 10 € 20 € 50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

PDF (formát pre tlač)

Najnovšie články

Pokrokových katolíkov v USA sa zmocňuje panika: Mladí katolíci sú tradiční a postupne menia podobu farností. K zdeseniu strednej a staršej generácie…

Marián Kuffa je za svoju vernosť Bohu a učeniu Cirkvi znevažovaný aj vo vlastných radoch

Mohla by byť Edita Steinová vyhlásená za ďalšiu Učiteľku Cirkvi?

Pravoslávna cirkev už vysvätila minulý týždeň prvú novovekú ženu – diakonku a tak ide podľa liberálov katolíckej Cirkvi príkladom