HC Energie Karlovy Vary

Energetici na MS: Češi nedali USA gól a MS pro ně končí

Podruhé v řadě měla karlovarská Energie na světovém šampionátu dva zástupce. Na MS v hokeji 2023 v Lotyšsku a Finsku oblékli reprezentační dres Jiří Černoch a Ondřej Beránek. Jejich cestu mistrovstvím jsme sledovali online na následujících řádcích.

Čtvrtek 25.5. | Medailový sen se rozplynul, Češi na MS padli ve čtvrtfinále

Česká hokejová reprezentace si medailovou radost nezopakuje. Po loňském bronzu z Tampere letos na stejném místě padli svěřenci Kariho Jalonena už ve čtvrtfinále. V něm se výběru USA povedla dokonalá odveta za loňský duel o 3. místo a Česko porazil 3:0.

Do závěrečného duelu na světovém šampionátu nastoupili Češi opět s "karlovarským" útokem, Ondřeje Beránka s Jiřím Černochem doplnil ve druhé formaci bývalý energetik Jakub Flek. Tahle trojice opět na ledě hýřila aktivitou, ale ani tentokrát se jim, stejně jako celému českému týmu, nepodařilo bodovat.

Hráč Body +/- Střely Ice time
Ondřej Beránek 0+0 0 1 09:07
Jiří Černoch 0+0 -1 0 13:00

Úterý 23.5. | Češi nestačili na Kanadu. Na koho nerazí ve čtvrtfinále?

Česká hokejová reprezentace má za sebou na mistrovství světa všechny zápasy v základní skupině B. V tom posledním, který byl zároveň přímým soubojem o druhé místo, nestačila na Kanadu a podlehla 1:3

Do duelu lépe vstoupili hráči z kolébky hokeje a po střelách 16:4 ovládli první třetinu i gólově, 1:0. Ve druhé části ale Češi přidali a zásluhou Kauta srovnali skóre. Ve třetí třetině ale soupeř získal ztracené vedení zpět, které navíc ještě v poslední minutě střelou do prázdné branky pojistil.

Trefě Crouseho ale předcházel kontroverzní moment, u kterého byl právě Jiří Černoch. Ten při signalizovaném offsidu úmyslně zahrál kotouč, aby přerušil hru, jenže rozhodčí jeho dotek neviděli, hru nechali hrát a takřka vzápětí Kanaďané trefili prázdnou českou branku.

Energetici opět utvořili "karlovarskou" lajnu, s Černochem a Beránkem totiž opět naskočil Jakub Flek a jejich útok opět patřil k nejaktivnějším.

Česko skončilo v základní skupině B na čtvrtém místě, soupeřem ve čtvrtfinále mu bude ve čtvrtek od 15:20 výběr USA.

Hráč Body +/- Střely Ice time
Ondřej Beránek 0+0 0 0 13:17
Jiří Černoch 0+0 -1 0 17:11

Neděle 21.5. | Češi padli se Švýcarskem, v úterý je čeká Kanada

Národní tým nastoupil do duelu s neporaženým Švýcarskem opět se druhým útokem tvořeným trojicí Beránek - Černoch - Flek. Ta patřila v zápase opět k těm nejaktivnějším, na výhru Česka ale jejich výkon nestačil, svěřenci Kariho Jalonena totiž padli 2:4.

Oba energetici se mohli v duelu i střelecky prosadit. Černocha ale v 18. minutě parádně vychytal Mayer, Beránka pak po teči Černochovy střely v 38. minutě dělily jen centimetry od premiérového gólu na světovém šampionátu.

Reprezentaci čeká ještě jeden duel v základní skupině. V úterý od 15:20 se utká s Kanadou v přímém souboji o druhé místo.

Sobota 20.5. | Češi ustáli dlouhé oslabení a obrali Nory o body, Ondřej Beránek hvězdou zápasu

K sobotnímu obědu nám národní tým naservíroval další napínavý duel. Ve druhé lajně se týmu Norska postavili Ondřej Beránek, Jiří Černoch a exenergetik Jakub Flek, jeden ze dvou střelců utkání.

I přestože více jak polovinu druhé třetiny strávili naši reprezentanti v oslabení, připsali si výhru 2:0. Pod ubráněná oslabení se svými bloky podepsali mimo jiné i Jiří Černoch a Ondřej Beránek, který byl za svůj výkon vyhlášen nejlepším hráčem zápasu.

Vítězství nad Norskem vyneslo národnímu týmu vstupenku do play-off. O našem čtvrtfinálovém soupeři rozhodnou výsledky duelů se Švýcarskem a s Kanadou.

Čtvrtek 18.5. | Češi otočili duel se Slovinskem, Beránek naskočil s Černochem a Flekem

Česká hokejová reprezentace si po zaváhání s Lotyšskem na mistrovství světa spravila chuť. Ve čtvrtém utkání základní skupiny B porazila Slovinsko 6:2, ale dvě třetiny to byly nervy.

Češi totiž do zápasu nevstoupili dobře, když až na konci druhé třetiny začala umazávat dvoubrankové manko s první dvacetiminutovky. Ve třetí části ale pěti góly dokonali perfektní obrat a radují se ze zisku tří bodů.

Karlovarští útočníci Ondřej Beránek a Jiří Černoch naskočili do zápasu ve druhém útoku s Jiřím Smejkalem, v průběhu zápasu ale obnovili svojí dřívější klubovou spolupráci s Jakubem Flekem.

Hráč Body +/- Střely Ice time
Ondřej Beránek 0+0 +1 3 15:05
Jiří Černoch 0+0 +2 1 16:55

Pondělí 15.5. | První prohra. Reprezentace nestačila na Lotyšsko

Národní tým na mistrovství světa poprvé padl. V souboji s domácím Lotyšskem Češi tahali za kratší konec, remízu zachránili až krátce před koncem třetí třetiny. V prodloužení ale už byl šťastnější soupeř, který tak Česko porazil na vrcholné akci vůbec poprvé v historii. Do zápasu nastoupili i energetici Jiří Černoch a Ondřej Beránek, kteří si oba zapsali po bodu za nahrávku na úvodní český gól Němečka.

Neděle 14.5. | Národní tým porazil Kazachstán

Česká hokejová reprezentace porazila ve druhém utkání na mistrovství světa Kazachstán 5:1. Celé utkání odehrál Jiří Černoch, po odstoupení Filipa Chytila dostal na ledě více prostoru, mimo sestavu naopak tentokrát zůstal Ondřej Beránek.

Neděle 14.5. | Černoch v sestavě proti Kazachstánu, Beránek s otazníkem

Českou hokejovou reprezentaci čeká na mistrovství světa po dni volna druhé utkání. V rámci skupiny B se od 19:20 utkají s výběrem Kazachstánu. V sestavě národního týmu nebude chybět energetik Jiří Černoch, na soupisku se tentokrát patrně nevejde Ondřej Beránek.

Pátek 12.5. | Slovensko poraženo! Beránek debutoval, Černoch se vrátil do zápasu

Česká hokejová reprezentace má za sebou úvodní duel MS. Proti Slovensku se ale svěřenci trenéra Kari Jalonena nadřeli a po otočce v první třetině nakonec uhájili výhru 3:2.

Do utkání nastoupili také oba karlovarští útočníci, a to společně ve čtvrtém útoku. V něm dvojici energetiků doplnil ještě bývalý hráč našeho klubu Jakub Flek.

Zatímco Jiří Černoch si na světovém šampionátu odbyl premiéru už vloni, svého debutu se proti Slovensku dočkal Ondřej Beránek. Sedmadvacetiletý útočník v zápase odehrál přes 11 a půl minuty.

Karlovarský kapitán Jiří Černoch odehrál ještě o něco více, na ledě strávil necelých 16 minut. Nechyběl totiž ani při hře v oslabení, byl členem i první přesilovkové formace českého výběru. Nezastavilo ho ani krátké odstoupení na konci první třetiny po faulu Rosandiče, do hry se totiž vrátil hned na začátku druhé dvacetiminutovky.

Pátek 12.5. | Proti Slovensku s obnoveným karlovarským útokem

Jiří Černoch a Ondřej Beránek nechybí v sestavě českého týmu pro úvodní utkání na mistrovství světa. Proti Slovensku nastupují ve čtvrtém útoku společně s dalším bývalým energetikem Jakubem Flekem.

Čtvrtek 11.5. | Černoch s Beránkem zapsáni na soupisku českého týmu

Blízko startu v úvodním duelu šampionátu jsou karlovarští útočníci Ondřej Beránek s Jiřím Černochem. Oba forvardi totiž byli vedením českého týmu zapsáni na soupisku.

Středa 10.5. | Sestava: Dojde na obnovení karlovarské spolupráce?

I středeční trénink naznačil, že by v úvodním zahajovacím duelu šampionátu mohla po ledě prohánět hodně zajímavá formace! V jednom útoku totiž oprášili spolupráci z Karlových Varů Ondřej Beránek, Jiří Černoch a Jakub Flek.

Úterý 9.5. | Beránek: Soustředíme se na to, kvůli čemu tady jsme

Úterý 9.5. | Reprezentace má za sebou úvodní trénink v Rize

Úterý 9.5. | Národní tým vyrazil do Rigy

Česká hokejová reprezentace v úterý dopoledne nasedla na letadlo a vyrazila směr dějiště mistrovství světa. Na palubě nechyběli ani Jiří Černoch a Ondřej Beránek.